avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... NU pot ajunge la proces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

NU pot ajunge la proces

Buna ziua,
Pe data de 30.03.2010 mi s-a suspendat permisul pe o perioada de 30 zile . Am depus contestatie la tribunal si am proces pe data de 10.09.2010 .
Din pacate nu ma pot prezenta la acea data ... are cineva idee ce se intampla ...se reprogrameaza automat sau raman fara permis ... ??
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:20, 7 Septembrie 2010
daca nu se prezinta nici reprezentantul politiei, procesul se suspenda.. mai ales daca nu a cerut judecarea in lipsa.. ar fi bine sa va trimiteti un avocat sa va reprezinte pentru data de 10.09..altfel pierdeti procesul
Ar fi bine sa mergeti la primele infatisari ale procesului nefiind necesar un avocat dar si daca nu ajungeti la primu` proces nu va faceti griji ca nu il pierdeti asa usor,sedintele se tot amana sentinta poate sa va dea si peste 2 ani.
Ei, sa nu exegeram...nu are cum sa dureze 2 ani.
Daca nu va puteti prezenta la primul termen, faceti o adresa prin care solicitati judecarea in lipsa invocand art. 242 alin. 2 cod proc. civ. si trimiteti-o prin posta sau curier.
Puteti de asemenea solicita un termen pentru angajare aparator sau puteti face dovada imposibilitatii prezentarii la acest termen.
Sunt multe variante, nu-i asa?
Succes!

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Buna ziua !
Personal consider ca este necesara asigurarea reprezentarii prin avocat, avand in vedere totodata necesitatea asigurarii probatoriului fara de care, mai devreme sau mai tarziu, veti pierde procesul cu consecintele ce decurg din aceasta.
Cu stima !
Personal, va sfatuiesc, ca la primul termen de judecata sa formulati cerere de amanare prin care sa solicitati un nou termen de judecata pana la care va veti angaja un aparator, fiind cerere legala si temeinica, instanta nu o poate respinge si va acorda in nou termen de judecata , ceea ce nu va obliga chiar sa va angajati un avocat. Bine ar fii, ca in functie de interesul dvs sa va angajati un aparator, sau macar sa discutati cu un avocat. Nu putem sti daca v-a fost luat sau nu permisul corect....Puteti solicita si judecarea in lipsa.

Alte discuții în legătură

Prezentare la procesul de partaj Cristian Marian Cristian Marian Procesul de partaj este în alt oraș, eu fiind reclamant. Întrebare: Dacă nu îmi angajez avocat și nu mă prezint la fiecare la proces, se poate ... (vezi toată discuția)
Amanare proces ilarion184 ilarion184 Buna ziua , Acum 3 luni am luat 2 amenzi pe nedrept de la politia rutiera si am inceput procedurile sa ii dau in judecata . Acum pe 22 sept 2010 am termenu ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala jamesbond12 jamesbond12 Daca depun plangere, la judecatoria, pe raza careia sa produs fapta, impotriva unui PV intocmit de un agent de la Politia Rutiera, in 48 de ora, in ... (vezi toată discuția)