avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala

Daca depun plangere, la judecatoria, pe raza careia sa produs fapta, impotriva unui PV intocmit de un agent de la Politia Rutiera, in 48 de ora, in eventualitatea, in care mi se respinge cererea, pot sa platesc in continuare amenda, la jumatate, daca merg la CEC, imediat cum primesc sentinta?
si doi, pot sa cer judecare in lipsa?dar cerere de amanare pt angajarea unui aparator?
Cel mai recent răspuns: jamesbond12 , utilizator 12:44, 29 August 2012
Nu cred ca puteti achita jumatate, intrucat se ia data comiterii faptei.
Puteti solicita judecarea in lipsa, dar sa si faceti referire in cerere la acest lucru.
Cerere de amanare, pentru ce? ca oricum cand depuneti cererea nu vi se judeca pe loc ci vi se da un termen la care sa va prezentati in instanta. La termenul stabilit va prezentati insotit de un avocat.
Plata a 50% din cuantumul amenzii se poate face doar in 48 de la momentul in care dvs ati primit procesul verbal.
Procesul se poate judeca in lipsa partilor, daca cereti asta prin actiunea introductiva. De asemenea, va puteti prezenta la primul termen si sa cereti amanare pentru angajare aparator.
daca se depune contestatia in primele 48h de la comunicarea procesului verbal se suspenda efectele sanctiunilor din pv iar in cazul in care plangerea este respinsa se poate achita 1/2 in primele 48h de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.
e ok.
daca solicit amanare pentru angajarea unui aparator, iar la urmatorul termen apar fara aparator sau nu ma prezint(in cond. in care eu am solicitat jud. in lipsa, in cerere) ar fi vreo problema?
Bine, in afara de faptul ca instanta se va infuria :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in instanta de contestare a unei contraventii suspenda dreptul de a achita in 48 de ore jumatate din minimul amenzii ?? ziarediverse ziarediverse O persoana a primit amenda pt poluare fonica de 15.000 ron in 48 de ore si 30.000 ron peste 48 de ore . Persoana in cauza doreste sa conteste pv de amenda , ... (vezi toată discuția)
Plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii hotararii judecatoresti verax4me verax4me Am avut o amenda ( pt. viteza si lumini neaprinse) in valoare de 406 ron, deci 203 Ron in 48 ore. Am decis sa fac o contestatie la judecatorie , contestatie ... (vezi toată discuția)
Comunicarea procesului verbal de contraventie petru82 petru82 Buna, Asdori sa stiu in cazul unei amenzi de bilet pe autobuz data de catre Politia comunitara cum ar trebui sa ajunga acasa PV, prin scrisoare recomandata ... (vezi toată discuția)