avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiunea in instanta de contestare a unei contraventii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiunea in instanta de contestare a unei contraventii suspenda dreptul de a achita in 48 de ore jumatate din minimul amenzii ??

O persoana a primit amenda pt poluare fonica de 15.000 ron in 48 de ore si 30.000 ron peste 48 de ore . Persoana in cauza doreste sa conteste pv de amenda , dar ii este teama ca depaseste cele 48 ore ( urmarea contestatiei si pana la finalizarea procesului ) si astfel , in situatia in care pierde procesul , exista riscul de a nu mai beneficia de dreptul de a achita jumatate din minim , adica 15.000 ron .
Intrebare : daca contesta pv de contraventie , mai poate sa achite jumatate din minim sau trebuie sa achite jumatate din minim 15.000 ....dupa care sa dea in judecata si ulterior sa ceara restituirea sumei de 15.000 ron ?????
Cel mai recent răspuns: 15mark , utilizator 20:50, 12 Februarie 2015
OG2/2001

ART. 31
(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
(2) Partea vatamata poate face plângere numai în ceea ce priveste despagubirea, iar cel caruia ii apartin
bunurile confiscate, altul decât contravenientul, numai în ceea ce priveste masura confiscarii.
ART. 32
(3) Plângerea suspenda executarea. Plângerea persoanelor prevazute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai în ceea ce priveste despagubirea sau, dupa caz, masura confiscarii.

Daca se depune plangerea in termenul de 48 de ore se suspenda executarea ceea ce inseamna ca daca se pierde procesul se poate plati 1/2 din minimul amenzii in termen de 48 de ore dupa o hotarare definitiva a instantei de judecata.
buna ziua

am facut cele scrise mai sus dar cind am ajuns la taxe si impozite sa platesc minim au refuzat chiar daca aveam toate hirtiile doveditoare la mine
daca cineva a patit ca mine si poate sa spuna ce a facut in continuare ??

evectiv cei de la giseu au refuzat sa accpete plata amenzii la jumatate ci doar sa platesc intreg

ce se poate face in continuare ???
art.28 din og 2/2001 spune ca persoana poate achita pe loc sau in 48h de ore de la data semnarii a procesului verbal ori a comunicarii acestuia a jumatate din minimul amenzii stabilite daca legea in baza caruia a fost aplicata santiunea permite acest lucru. Sa nu confundam plata la 48h ore cu executarea amenzii,Executarea amenzii inseamna ca institutia care intocmit pv de amenda transmite la institutia cu atribuitii de executare a amenzilor acest document in termenul prevazut de lege, respectv, maxim 90 zile.In cazul dvs. daca ati facut dovada la politie ca ati contestat pv de amenda in instanta , acestia nu o pot transmite institutiei abilitate pentru executare.
sa inteleg ca dupa ce am trimis plicul cu intimpinarea la tribunal trebuia sa ma duc la politie in 90 de zile si sa le arat plicul cu data postei de trimitere in judecata ???pentru ca politia sa nu trimita pv la taxe si impozite ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca pierd un proces mai pot sa platesc jumatate din amenda sau nu? marshall_balance marshall_balance Am luat amenda 500 RON (sau 250 in 48 ore) pt aruncarea unei tigari pe jos, am facut contestatie. Azi am fost la tribunal sa ma uit in condica de ieri (cand ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto pentru culoarea galbenă Ciolo27 Ciolo27 Buna ziua, as dori sa va expun si eu o speță si sa imi spuneti cum sa procedez! Mi au suspendat permisul pe 30 de zile din următoarea cauza: am trecut de o ... (vezi toată discuția)
Posibilitate achitarii a jumatate din minimul sanctiunii s.stefan s.stefan Buna ziua, Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie a fost respinsa iar solutia data de instanta am vazut-o pe site-ul de specialitate. In ... (vezi toată discuția)