avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale novatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

novatie

am doua societati comerciale, una persoana jurica romana alta persoana juridica elvetiana. firma din romania a incheiat un contract de consultanta cu o mare societate de consultanta. in baza acestui contract s-au emis n facturi pe care societatea romana le-a achitat. am ajuns la momentul platii onorariului de succes care este o suma destul de importanta. daca as putea sa o platesc de pe societatea elvetiana as fi scutita de plata tva-ului. am incercat sa propun societatii de consultanta o novatie cu schimbare de debitor. au spus ca in principiu nu au nimic impotriva dar, zice domnisoara avocat a lor, cum motiveaza ei faptul ca toate celelalte facturi au fost platite de firma din romania si tocmai "succes fee-ul" de o alta societate. si ca in baza caror prestatii factureaza ei onorariul de succes societatii din elvetia. eu nu stiu sa existe vre-o problema atata timp cat debitorul si creditorul sunt de acord cu novatia.
poate sa imi spuna cineva daca exista o problema reala?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 19:06, 18 Noiembrie 2007
Ar putea fi acuzati de spalare de bani, cu toate ca din punct de vedere juridic nu este nici o problema.
Din cauza asta se tem.
Din punct de vedere juridic procedura este legala si este treba avocatului sa asigure cadrul contractual pentru a indeparta suspiciunea de spalare de bani.
Problema este ca nu toti avocatii stiu si contabilitate:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva extracomunitar ContSters79137 ContSters79137 Ofer consultanta unei firme din Elvetia (tara non-UE) pentru niste probleme pe care le are in calitate de actionar la o firma din Romania. Urmeaza sa facturez ... (vezi toată discuția)
Scutire tva export roxatur roxatur Am o firma de intermediere la export. Pentru Elvetia (extracomunitar), marfa pleaca direct din curtea furnizorului cu care am contract de comision pentru ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare pentru auto cu numere din elvetia cumparat din romania de la proprietar elvetian iulian1andrei iulian1andrei Am cumaparat de putin timp un Jeep Cherokee din 1994 inmatriculat in Elvetia, din Romania, de la proprietarul elvetian, stabilit in Romania de cativa ani. La ... (vezi toată discuția)