am doua societati comerciale, una persoana jurica romana alta persoana juridica elvetiana. firma din romania a incheiat un contract de consultanta cu o mare societate de consultanta. in baza acestui contract s-au emis n facturi pe care societatea romana le-a achitat. am ajuns la momentul platii onorariului de succes care este o suma destul de importanta. daca as putea sa o platesc de pe societatea elvetiana as fi scutita de plata tva-ului. am incercat sa propun societatii de consultanta o novatie cu schimbare de debitor. au spus ca in principiu nu au nimic impotriva dar, zice domnisoara avocat a lor, cum motiveaza ei faptul ca toate celelalte facturi au fost platite de firma din romania si tocmai "succes fee-ul" de o alta societate. si ca in baza caror prestatii factureaza ei onorariul de succes societatii din elvetia. eu nu stiu sa existe vre-o problema atata timp cat debitorul si creditorul sunt de acord cu novatia.
poate sa imi spuna cineva daca exista o problema reala?
multumesc
Din punct de vedere juridic procedura este legala si este treba avocatului sa asigure cadrul contractual pentru a indeparta suspiciunea de spalare de bani.
Scutire tva export
roxatur
Am o firma de intermediere la export. Pentru Elvetia (extracomunitar), marfa pleaca direct din curtea furnizorului cu care am contract de comision pentru ... (vezi toată discuția)