avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Adeverinta somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Adeverinta somaj

Anexa 14 (Anexa nr 26 la norme) trebuie depusa de angajator la somaj sau trebuie sa o eliberam salariatului cand pleaca din firma (adica este trimis in somaj)?
Ce alte acte ar mai fi nevoie de eliberat salariatului cand pleaca din firma?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:12, 8 Septembrie 2010
Adeverinta (Anexa 14) conform Normelor Metodologice de aplicare a Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor de somaj se completeaza de catre societate si se depune de catre salariat impreuna cu celelalte documente pentru solicitarea indemnizatiei de somaj.
La plecare salariatul mai trebuie sa primeasca si un exemplar din Decizia de incetare a contractului individual de munca.
Cu Adeverinta 26 si angajatorul trebuie sa mearga la somaj pentru a o viza sau e suficient sa o eliberam salariatului cu stampila firmei? Noi trebuie sa scoatem de la somaj pentru salariat?
1. Exemplarul de adeverinta se ia de la Agentia de Somaj, se completeaza de catre angajator si i se inmaneaza salariatului pentru a o duce la Agentia de Somaj.
2. Angajatorul nu are pentru ce sa mearga la Somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 9 pentru dosar somaj??? Badea Mihaela Badea Mihaela Buna ziua, Astazi am fost la ITM si mi-am ricicat Carnetul de Munca. Luni voi merge sa depun actele pentru somaj, insa o persoana cu care am vb. la ITM mi-a ... (vezi toată discuția)
Refuzul eliberarii adeverintei cu baza de calcul victor_dorel victor_dorel in ce conditii angajatorul poate refuza eliberarea anexei 14 pt somaj ?????? (vezi toată discuția)
Mai este necesara anexa 26 pentru somaj? Valeriu TUDOR Valeriu TUDOR 1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca: [b]Art.5[/b] ... [b]V. stagiu de cotizare[/b] - ... (vezi toată discuția)