avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi banesti in instnta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi banesti in instnta

Buna ziua
Pentru ca a trecut mai bine de un an de la concediere (art.65 din Legea 53/2003), in Instanta, pe langa solicitarea drepturilor banesti, a salariului compensator si al celui de al 13-lea salariu, mai pot cere daune materiale, asta asa, pentru ca ne ignora, ne umilesc nerespectant CCMUN?
Celor ramasi in functie li s-au acordat al 13-lea salariu in iunie- iulie 2010 pentru 2009, si culmea...stimulente (bani). Legea 330 e de partea lor? Pot ei sa dea acest salariu doar unora si altora nu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: stelamudura , utilizator 13:18, 8 Septembrie 2010
De principiu, puteti cere in instanta orice, fiind in sarcina instantei sa decida asupra cererii dvs. Ideea este daca sunteti la acest moment in ipostaza de a mai putea d.p.d.v. procedural solicita completarea actiunii cu un astfel de capat de cerere. Oricum, chiar daca va completati actiunea peste momentul in care aveati caderea de a o cere, consecinta va fi prelungirea judecarii cauzei, neavand vreun efect asupra cererilor deja facute.
Cererea in instanta o voi depune maine, de aceea am pus aceasta intrebare sa stiu ce pot cere. In ceea ce priveste neacordarea celui de-al 13-lea salariu persoanelor concediate si acordarea doar celor in functie ce-mi puteti spune? Legea 330 ii indreptateste?

Multumesc.
daca se va apecia ca cererea dvs. trebuie admisa atunci instanta, anuland concedierea, va dispune in conformitate cu art 78(1) c. mun.si eventual cu art. 78(2) c. mun. daca veti cere pana la prima zi de infatisare.
Nu. Eu am avut deja un proces pentru anularea concedierii. L-am pierdut, la fel si recursul. :fight: Postul meu s-a desfiintat. Eu vorbesc acum despre cu totul altceva, adica de drepturi banesti neacordate la concediere.
Oricum, va multumesc pentru ca ati intervenit.
P.S. Nimeni nu m-a lamurit in schimb ce e cu Legea 330. Unii primesc al 13-lea salariu si altii NU? E vorba de aceeasi institutie.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
stelamudura, utilizator

Alte discuții în legătură

Al 13 - lea salariu Allynia Allynia As dorii sa stiu daca se da sau nu se da al 13-lea salariu pe 2009. Este hotararea ordonatorului de credite? Multumesc! (vezi toată discuția)
Avertismentul scris pentru o fapta neprevazuta in cadru legal ADMIDAN ADMIDAN Imi poate impiedica luarea celui de-al 13 salariu un avertisment scris din 19 ian 2009 care nu indeplineste toate conditiile de intocmire, respectiv nu descrie ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta carmen a carmen a Se acorda prima de vacanta in anul 2010? (vezi toată discuția)