avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... al 13 - lea salariu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

al 13 - lea salariu

As dorii sa stiu daca se da sau nu se da al 13-lea salariu pe 2009. Este hotararea ordonatorului de credite?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: csroxika , utilizator 13:57, 8 Februarie 2010
NU!. al 13-lea salariu se va da pentru anul 2009, pentru ca este prevedere legala, nu hotaraste ordonatorul de credite. In consecinta veti lua al 13-lea salariu. :)
Se pare ca minunatul nostru primar refuza sa semneze! Spune ca nu este legal!
Si cum motiveaza el??? :O
Legea 330/2009
ART. 25
(1) Pentru activitatea desfasurata, personalul beneficiaza de un premiu anual egal cu media salariilor de baza sau a indemnizatiilor de incadrare, dupa caz, realizate in anul pentru care se face premierea.
(2) Pentru personalul care nu a lucrat tot timpul anului, premiul anual se acorda proportional cu perioada in care a lucrat, luandu-se in calcul media salariilor de baza brute lunare realizate in perioada in care a desfasurat activitate.
(3) Premiile anuale pot fi reduse sau nu se acorda in cazul persoanelor care in cursul anului au desfasurat activitati profesionale nesatisfacatoare ori au savarsit abateri pentru care au fost sanctionate disciplinar. Aceste drepturi nu se acorda in cazul persoanelor care au fost suspendate sau inlaturate din functie pentru fapte imputabile lor.
(4) Plata premiului anual se va face pentru intregul personal salarizat potrivit prezentei legi, incepand cu luna ianuarie a anului urmator perioadei pentru care se acorda premiul.
invocati acest articol, aveti dr la al 13-lea salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de vacanta carmen a carmen a Se acorda prima de vacanta in anul 2010? (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu in concediul de crestere al copilului carmen-luca carmen-luca Lucrez la spital ca asistenta .Din data de 5 ianuarie 2009 sunt in Concediul de crestere a copilului . La servici toate colegele mele au luat luna aceasta ... (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu moniquest moniquest Buna! Am si eu niste intrebari. Am lucrat 4 ani intr-o institutie- bugetari cu fonduri proprii, daca tin minte bine, pana in iunie 2010=D>. Acum in ianuarie ... (vezi toată discuția)