Lucrez la spital ca asistenta .Din data de 5 ianuarie 2009 sunt in Concediul de crestere a copilului . La servici toate colegele mele au luat luna aceasta (aprilie) al 13-lea salar ; eu nu am primit. Este normal? Nu ar trebui sa primesc si eu?
Conform OUG 115/2004,
Art. 20. - (1) Pentru activitatea desfăşurată, personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă beneficiază, la sfârşitul anului calendaristic, de un premiu anual egal cu salariul mediu lunar de bază realizat în anul pentru care se face premierea.
(2) Pentru cei care nu au lucrat tot timpul anului premiul se acordă proporţional cu perioada în care au lucrat, luându-se în calcul media salariilor de bază lunare realizate în perioada în care au desfăşurat activitate, raportată la perioada întregului an.
(3) Premiile anuale pot fi reduse sau nu vor fi acordate în cazul persoanelor care în cursul anului au desfăşurat activităţi profesionale nesatisfăcătoare sau au săvârşit abateri pentru care au fost sancţionate disciplinar. Premiul anual nu se acordă persoanelor cărora le-a încetat contractul individual de muncă din motive imputabile lor.
(4) Premiul anual se acordă în condiţiile prevăzute de lege.
Ca urmare, aveti si dvs dreptul la acest premiu, in conditiile art. de mai sus.
Am fost la serviciu .. exceptand concediul de odihna , cam 1 luna de concediu medical pt ca am avut ceva probl cu sarcina si concediul prenatal .. ca in 4 noiembrie 2008 am nascut