avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Al 13-lea salariu in concediul de crestere al copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Al 13-lea salariu in concediul de crestere al copilului

Lucrez la spital ca asistenta .Din data de 5 ianuarie 2009 sunt in Concediul de crestere a copilului . La servici toate colegele mele au luat luna aceasta (aprilie) al 13-lea salar ; eu nu am primit. Este normal? Nu ar trebui sa primesc si eu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:02, 13 Aprilie 2009
Cel de-al 13-lea salariu se acorda pentru anul 2008. Daca ati fost la serviciu in anul 2008 aveti dreptul la al 13-lea salar.
Conform OUG 115/2004,
Art. 20. - (1) Pentru activitatea desfăşurată, personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă beneficiază, la sfârşitul anului calendaristic, de un premiu anual egal cu salariul mediu lunar de bază realizat în anul pentru care se face premierea.
(2) Pentru cei care nu au lucrat tot timpul anului premiul se acordă proporţional cu perioada în care au lucrat, luându-se în calcul media salariilor de bază lunare realizate în perioada în care au desfăşurat activitate, raportată la perioada întregului an.
(3) Premiile anuale pot fi reduse sau nu vor fi acordate în cazul persoanelor care în cursul anului au desfăşurat activităţi profesionale nesatisfăcătoare sau au săvârşit abateri pentru care au fost sancţionate disciplinar. Premiul anual nu se acordă persoanelor cărora le-a încetat contractul individual de muncă din motive imputabile lor.
(4) Premiul anual se acordă în condiţiile prevăzute de lege.
Ca urmare, aveti si dvs dreptul la acest premiu, in conditiile art. de mai sus.
Bineinteles, aveti si dvs. dreptul sa primiti premiul anual aferent perioadei lucrate in 2008.

Luati legatura cu angajatorul; cei de la serviciul Financiar-Contabilitate sunt in masura sa va lamureasca in legatura cu aceasta chestiune.
Am fost la serviciu .. exceptand concediul de odihna , cam 1 luna de concediu medical pt ca am avut ceva probl cu sarcina si concediul prenatal .. ca in 4 noiembrie 2008 am nascut
Aveti dreptul la acest premiu anual, proportional cu perioada lucrata. Va trebui sa va interesati exact la departamentul salarizare.

Alte discuții în legătură

Al 13 - lea salariu Allynia Allynia As dorii sa stiu daca se da sau nu se da al 13-lea salariu pe 2009. Este hotararea ordonatorului de credite? Multumesc! (vezi toată discuția)
Acordarea celui de al 13-lea salariu cjalice cjalice Buna ziua! As vrea sa cunosc exact cum se acorda al 13 lea salariu , in ce baza si daca intra in calcul si perioada in care angajata s-a aflat in cele 126 de ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta carmen a carmen a Se acorda prima de vacanta in anul 2010? (vezi toată discuția)