avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Responsabilitatea firmei de hosting in cazul unui site ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Responsabilitatea firmei de hosting in cazul unui site gazduit pe serverele sale

Buna ziua,

Reprezint o firma de hosting si zilele trecute am primit o adresa din partea unui avocat care solicita datele unei persoane fizice care a cumparat un domeniu si care a publicat insulte si calomnii la adresa clientului sau.
As vrea sa va intreb daca trebuie sa ii transmitem datele persoanei fizice (stiu ca legea 677 interzice asta) sau doar institutiilor statului care ar ancheta o eventuala plangere penala?
Si de asemenea daca la solicitarea unui avocat in numele clientului ar trebui sa suspendam continutul site-ului sau doar in urma unei solicitari din partea unui institutii a statului?
Precizez ca detinatorul site-ului nu a trecut date de identificare pe site.

Multumesc anticipat.
Damian Ghitulescu
Cel mai recent răspuns: Adrian Voican , Avocat 11:21, 7 Septembrie 2010
Buna ziua.Conform dispoziţiilor art. 33 din legea nr.677"neindeplinirea obligatiilor privind aplicarea masurilor de securitate si de pastrare a confidentialitatii prelucrarilor, prevazute la art. 19 si 20, constituie contraventie, daca nu este savarsita in astfel de conditii incat sa constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000.000 lei la 500.000.000 lei".Recomandarea mea este sa va angajati si dvs un avocat care sa va apere interesele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere date personale confidentiale catre terte persoane andreea1011 andreea1011 Buna ziua, Acum 2 luni am primit un mail prin care firma de asigurari ma anunta de introducerea unei fransize la polita semnata. Atasat era un act aditional ... (vezi toată discuția)
Termeni si conditii fotocami fotocami Buna ziua, Nu stiu exact cui sa ma adresez, asa ca postez in aceasta parte a site-ului. Cine se ocupa de termenii si conditiile unui site. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Atac la persoana & injurii pe un blog personal. ce cai legale am? mihneaandrei mihneaandrei Datorita unor conflicte de natura personala, m-am regasit pe un blog romanesc cu poze reale si nume real, cu link catre pagina mea de Facebook (ce acum sunt ... (vezi toată discuția)