avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca-al doilea job
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca-al doilea job

buna ziua!
stiu ca s-a mai discutat o problema asemanatore, dar tot nu m-am lamurit.

problema sta in felul urmator:
in momentul de fata sunt angajat cu carte de munca pe un post de informatician. (norma e de 1 h/zi).
mi-am luat un post de prof. cu norma intreaga (asta insemnand 4h/zi). de la scoala mi-au cerut cartea de munca, dar nu stiu cum sa procedez, pt ca as vrea ca jobul principal si, implicit cartea de munca sa ramana la scoala.

si, in legatura cu cartea de munca ar fi o alta pb. cartile de munca s-au dus la itm (Bucuresti) pt scanare-sau ceva de genul acesta, dar, bineinteles ca atunci cand m-am dus sa o cer mi s-a spus ca nu se mai gaseste, ca s-a pierdut, si ca alta nu mi se poate face pt ca nu se mai elibereaza carti de munca-fizic.

acum nu stiu ce sa fac,
pana la urma cum este legea?
daca la itm s-a pierdut cartea de munca, si altele "nu se mai fabrica"(dupa cum a tipat dna de la itm) eu ce le spun la scoala?

sper ca m-am facut inteles

multumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
ionp, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 7 Septembrie 2010
1. nu ITM-ul scaneaza cartile de munca, ci Casa de Pensii.
2. se fabrica carti de munca in continuare (noi tocmai am cumparat de la directia judeteana de munca si protectie sociala)
3. cartile de munca se predau la scanare cu un borderou si date de identificare, care ramane in institutie (in cazul in care si cartile de munca se pastreaza in institutia respectiva). Solicitati o copie a acestui borderou, iar cu el va prezentanti la Casa de Pensii care a realizat scanarea pentru a rezolva problema.
Aveti convingerea ca nu se mai gaseste carnetul de munca?
IMT v-a dat informatia ca s-a pierdut cat timp a fost depus acolo? Cu mare greutate pot crede aceasta, este posibil dar prea putin probabil.
Va sfatuiesc sa va deplasati la ITM si sa aflati exact cum sta problema, daca aceasta este pierduta tot ITM va explica care este modalitatea intocmirii unui nou carnet.
Cat priveste alegera functiei de baza,. aceasta se face printr-o declaratie la cele doua locuri de munca. La vechiul loc de munca notificati faptul ca doriti ca acesta sa nu mai figureze ca functie principala. ITM are o problema in acest caz, codul muncii nu prevede un art. de legea prin care carnetul de munca sa fie inchis fara incetarea CIM si deschis la noul loc de munca ales ca functie de baza. Asa ca se procedeaza la solicitarea incetarii vechiului CIM si incheierea unui nou CIM fara a mai figura ca functie de baza.
la ITM s-au dus catrile de munca...nu am retinut exact pt ce-scanare sau alte operatii.
m-am dus la itm cu copie dupa acest borderou si tot nu a dorit sa recunoasca ca s-a pierdut de la ei. in fine, in Bucuresti mi s-a spus clar ca nu se mai gasesc carti de munca (de cumparat/refacut) si atat.

de la scoala mi se cere si habar nu am ce pot face....se poate depune la monitorul oficial anunt de pierdere si sa se refaca de scoala cartea de munca? (scoala e in alt judet si apoate acolo se mai gasesc)
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
ionp, utilizator
Este o solutie si declararea cartii de munca pierduta si depunerea la dosarul de angajare la scoala a dovezii de comunicare la monitorul oficial. Apoi solicitati vechiului angajator o adeverinta ce va fi trecuta in carnetul de munca.
In mod normal vechiul angajator este indreptatit la refacerea carnetului de munca tot in baza dovezii de declarare a pierderii acestuia.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Pierdere carte de munca de catre itm Gimman Gimman Buna ziua, Sunt angajator si pentru un salariat care si-a dat demisia am depus documentele inclusiv Cartea de munca la ITM. Cind persoana din firma care se ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez cartea de munca?!!!!!! giuliatoc giuliatoc buna ziua.am o problem ,in 2005 am incetat sa mai lucrez la sc. comprel sa.,am plecat s-a muncesc in afra avand 2 copii in scoala si singura nu ma descurcam cu ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca ratacit la "lichidator" bogdanam2 bogdanam2 Buna ziua, Am urmarit pe site-ul DVS mesajele prind carnete/carti de munca pierdute, cu toate acestea situatia mea este diferita si imi permit o noua ... (vezi toată discuția)