avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... conditii pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

conditii pensie de intretinere

Platesc pensie de intretinere copilului meu, student in anul 4. Copilul are 22 de ani . Pina la ce virsta a copilului voi face acest lucru sau cit timp ?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: alenicol , utilizator 16:04, 24 Noiembrie 2007
pana cand va termina facultatea sau daca parintele custode cere o recalculare, reevaluarea motivarii platii in continuare pe motiv ca copilul este inca institutionalizat intr-o forma de invatamant de stat bugetat. Doar pima oara bineinteles. Mai depinde si ce scrie in cea mai recenta sentinta care mentioneaza plata acestei pensii de intretinere. B-)
Pensia alimentara se plateste pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinea varstei de 26 de ani.
Deci :
1. Copilul termina facultatea la vara . El este major . Va avea 22 de ani si jumatate cind termina facultatea. Voi plati in continuare pina la 26 de ani , pensia de intretinere (Adica chiar daca copilul va urma master sau o a doua facultate ? ).
Multumesc.
Copilul trebuie sa urmeze o forma de invatamant care sa nu-i permita sa munceasca. Masterul este, prin definitia lui, o forma de studiu in paralel cu serviciul. Acesta iese din calcul.

Daca vrea sa faca o alta facultate, sigur, se va plati in continuare pensia. Oricare dintre cele doua conditii (pana la maxim 26 de ani si pana la terminarea studiilor) se indeplineste prima va da dreptul sa intrerupeti plata pensiei.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Am vazut nu o data mentionarea virstei de 25 de ani ca limita. Care e virsta 25 sau 26 de ani pina la care se plateste pensia ?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere corneliaconstanda corneliaconstanda Buna ziua.Va rog sa imi spuneti in ce lege scrie ca un copil poate primi (pensie alimentara) pensie de intretinere,pana la varsta de 26 ani ,chiar daca urmeaza ... (vezi toată discuția)
Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada ... andreeabrd28 andreeabrd28 Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada studiilor de faculate in conditiile in care studiaza la frecventa redusa? Nu ma raportez doar la ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)