avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de demisie obligatorie din partea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de demisie obligatorie din partea angajatorului!

Angajatorul mi-a cerut demisia .
Eu am refuzat sa o semnez cerand sa ma treaca in somaj.Acesta a refuzat si mi-a promis ca imi va gasi ceva neinregula cu care sa ma dea afara din firma .
Ce as putea face sa ma dea macar in somaj ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 7 Septembrie 2010
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.
2. Pentru asta nu trebuie sa aveti dvs. initiativa incetarii CIM.
3. Concedierea disciplinara este anevoioasa pentru angajator. Trebuie sa dovedesca cum ca dvs. ati incalcat grav un articol sau altul din regulamentul intern al unitatii.
Angajatorul nu este obligat sa va trimita in somaj , decat daca intra in restructurare, reorganizare sau in faliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sau concediere? andreea-ioana andreea-ioana Buna seara! Am si eu o problema ce tine de acest domeniu, si sper sa ma lamuresc. Speta e urmatoarea: Lucrez la o asociatie non-profit de ceva timp, iar ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca krisseftika krisseftika Buna seara. Sunt in conflict cu patronul la care lucrez, si as dori sa-mi caut un alt loc de munca; si as vrea sa stiu daca imi gasesc un alt serviciu, cum ... (vezi toată discuția)
Vor sa ma dea afara, ce sa fac? miri88 miri88 Buna seara. Lucrez ca sofer distribuitor la un depozit de medicamente. Acum 2 zile am primit o veste de la seful meu direct : ma da afara. Am fost invitat sa ... (vezi toată discuția)