avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vor sa ma dea afara, ce sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vor sa ma dea afara, ce sa fac?

Buna seara. Lucrez ca sofer distribuitor la un depozit de medicamente. Acum 2 zile am primit o veste de la seful meu direct : ma da afara. Am fost invitat sa imi scriu demisia. Nu am facut-o si nici nu prea am de gand. Motivul invocat a fost ca in urma cu o luna nu am adus facturile rosii (exemplarul care se intoarce la depozit, stampilat si semnal de catre farmacii) la timp. Am avut o intarziere de o saptamana din cauza unor probleme. Dupa aceasta saptamana, m-a sunat seful, m-a intrebat daca am facturile care lipsesc, i-am spus ca le am si le aduc urmatoarea zi. Zis si facut, le-am adus, le-a numarat, nu a fost niciuna lipsa. S-a incheiat problema atunci. Precizez ca nu exista nici o penalizare, paguba, sau orice prejudiciu adus firmei sau farmaciei daca nu se intorc facturile la depozit in cel mai scurt timp. Acum vrea sa ma dea afara , pe motivul asta. A fost singura abatere a mea. In rest nu a mai spus nimic, pentru ca nu are ce. Nu m-am abatut cu nimic fata de regulament.

Acum. Treaba este ca nu vreau sa imi dau demisia. Mi se pare un motiv neintemeiat pentru o asa actiune. (de fapt motivul se stie, trebuie sa faca loc noului angajat, care este un var al sefului).

Ce mi se poate intampla ? Mai exista faza cu "litera I" , abateri si alte chestii ? Ce poate sa imi faca ,si cum poate sa ma dea afara daca eu nu vreau sa imi dau demisia ? Precizez ca lucrez de 7 luni aici, si nu am cartea de munca adusa. Doar contractul individual a fost facut.

Multumesc, si seara buna.
Cel mai recent răspuns: miri88 , utilizator 20:26, 24 Aprilie 2010
Nu va dati demisia. Daca va restructureaza postul si va concediaza (cu drept de somaj daca indep[linisti stagiul de cotizare) puteti alege sa contestati decizia ca neavand motive reale.
Pentru a va sanctiona disciplinar va trebui sa respecte procedura prevazuta in codul muncii (art.263-268) si cred ca va fi dificil sa demonstreze ca fapta a fost grava si a adus prejudicii. Se poate contesta si o eventuala decizie de sanctionare. Deasemenea va trebui sa justifice de ce a "tainui" fapta atata timp.
Este valabil CIM dar asigura-te ca a fost inregistrat la ITM.
Demisia dv. nu va dreptul de a beneficia de somaj.Nu cedati, asteptati sa faca angajatorul primul pas in concedierea dvs, procedura este destul de anevoioasa si sigur nu va respecta intreaga procedura, daca trece la restructurarea postului cu art.65(1)din CM, nu are voie sa mai angajezeze 9 luni alta persoana si dvs. aveti dr. la somaj, iar disciplinar e greu de realizat fara abateri disciplinare.
Florin 72 a scris:

Demisia dv. nu va dreptul de a beneficia de somaj.Nu cedati, asteptati sa faca angajatorul primul pas in concedierea dvs, procedura este destul de anevoioasa si sigur nu va respecta intreaga procedura, daca trece la restructurarea postului cu art.65(1)din CM, nu are voie sa mai angajezeze 9 luni alta persoana si dvs. aveti dr. la somaj, iar disciplinar e greu de realizat fara abateri disciplinare.



IN cazul concedierii individuale in baza art. 65(1) nu se aplica perioada de 9 luni de interzicere a angajarii.
Este suficient ca angajatorul sa astepte min 32 zile de la comunicarea deciziei, dupa care poate face angajare.
Multumesc pentru sfaturi, nu imi voi da demisia:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea cartii de munca cu litera " i " bassu86 bassu86 Am si eu o problema. Prietena mea lucreaza la un magazin cu articole de imbracaminte. Magazinul se afla in complezul Orizont 3000 ( Brasov) iar depozitul se ... (vezi toată discuția)
Concediat pentru "indisciplina" iulian_stefan01 iulian_stefan01 Va salut... Am si eu o problema.... Lucrez ca ag. securitate si zilele trecute am fost chemat la sediu firmei pentru a-mi da demisia la cererea sefului.....am ... (vezi toată discuția)
Incarcarea abuziva a fisei postului ismi3ismi ismi3ismi Problema mea e in felul urmator:de 4 ani,sunt sef de depozit si coordonator transport,am in subordine manipulantii,soferii parcului auto,paza.Acum mi se cere ... (vezi toată discuția)