avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatean american in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatean american in Romania

va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lista completa a actelor necesare casatoriei cu un cetatean american in Romania, atat pentru mine cat si pentru el
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters215051 , utilizator 16:33, 11 Iulie 2011
Daca sotul are permis de sedere si cel putin 6 luni de la data intrarii in Romania, demersurile pentru obtinerea vizei dumneavoastra pot fi efectuate prin intermediul Ambasadei SUA la Bucuresti (procesare consulara).
Multumesc mult pentru raspuns, in urma vestilor care mi le-ati dat am cautata pe site-ul ambasadei si cred ca este vorba de Immediate relative visa. Nu stiu exact cat dureaza dar mi se pare cea mai buna varianta.
Puteti aplica pentru viza IR1 (immediate relative) daca sunteti casatoriti de peste doi ani sau viza CR1 (conditional resident) daca sunt mai putin de doi ani de la casatorie.
Mai multe info gasiti aici: [ link extern ]
Puteti opta, de asemenea, pentru viza K3, viza non-imigrare, dar care va permite schimbarea statutului odata ajunsa in SUA: [ link extern ]
Asta cu 2 ani nu am stiut-o. Nu avem 2 ani de casnicie, deci se pare ca pt a putea pleca impreuna daca are cel putin 6 luni de cand i-a iesit permisul de sedere...cea mai buna solutie ar fi sa aplicam pt visa CR1. Multumesc mult de tot, raspunsurile mi-au fost de mare ajutor
Buna Simona. ma intreb daca toate lucrurile au decurs bine in cazul tau...si eu sunt in aceeasi situatie.. vreau sa iti spun ca sunt stresata pana peste masura. El v-a veni in Romania in mai putin de 2 sapt si doreste sa ne casatorim. Deja ne-am facut o programare la starea civila.
Ma tem ca timpul nu v-a fi suficient, banuiesc ca trebuie sa plecam impreuna la Ambasada pentru acea dovada..
Nu stii cumva, trebuie sa sunam de aici pentru o programare? Sau poate el sa sune de acolo? Trebuie sa completeze prima data un document si sa il trimita electronic acolo?
Mi-ar fi de mare ajutor niste raspunsuri.. iti multumesc mult!!!

Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
ContSters215051, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un strain Julie75 Julie75 Buna ziua, O prietena m-a rugat sa va intreb urmatoarele: Vrea sa se casatoreasca cu un pakistanez in Romania,de ce acte are nevoie,dupa casatorie el mai are ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean roman Taisia87 Taisia87 Buna ziua!Sant cetateanca a Republicii Moldova.Iubituk meu este cetatean roman cu permis de sedere in Republica Elena.Locuieste acolo de mai bine de 7 ani ... (vezi toată discuția)