Am imprumutat un prieten cu o suma importanta fara ai cere garantii ,iar el ma duce cu vorba.In momentul de fata el are casa ipotecata de catre banca din cate stiu eu,masinile luate inapoi de catre firmele de lizing .Pot face in momentul de fata un act de imprumut cu dobanda aferenta( avand in vedere ca a trecut mai mult de un an de cand i-am dat banii si nu am vazut nici o dobanda dar imi spune si ca nu are bani pentru a-si plati datoria) pentru o eventuala scoatere la vanzare a casei de catre banca prin executare silita ?Am si eu dreptul sa-mi recuperez banii ,in momentul in care este scoasa la licitatie casa daca fac un act pentru acept imprumut?Sau se poate face actul de imprumut cu o a doua ipoteca pe casa?Cum pot sa imi asigur banii in cazul in care el nu poate sa ii returneze?:(
Multumesc
Puteti incheia un contract prin care "prietenul" recunoaste imprumutul primit de la Dvs. si stabiliti o noua data pentru rambursarea integrala a acestuia. De asemenea, "prietenul" se obliga sa va garanteze imprumutul acordat prin instituirea unei ipoteci de rang II asupra imobilului al carui proprietar este (sau o terta persoana sa garanteze pentru el printr-un contract de fidejusiune).
Totusi, nu veti putea cere decat dobanda legala.
... dar asta nu va ajuta prea mult. in conditiile actuale, nici banca nu se va indestula din casa.
in orice caz, cel mai important acum, e sa va semneze un asemenea contract
Executare silita
rodland
Buna seara,
In 2012, am semnat impreuna cu sotia, un contract de fidejusiune pentru garantarea unui credit de 150 000 RON la banca X. acest credit a fost ... (vezi toată discuția)
Credit bancar
flavius26
Buna ziua,
Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)