avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara,

In 2012, am semnat impreuna cu sotia, un contract de fidejusiune pentru garantarea unui credit de 150 000 RON la banca X. acest credit a fost acordat fara alte garantii (imobiliare etc).
Anul trecut acest credit a devenit restant si acum am primit somatie sa rambursam, fiind atentionati ca se vor indrepta asupra bunurilor noastre.
Avem o casa, pentru care am facut ipoteca de rangul 1 si rangul 2 pentru doua credite la banca Y.
Intre timp am rambursat creditele catre banca Y, dar nu am radiat ipotecile.
Credeti ca banca X se va indrepta impotriva casei noastre, daca apar inregistrate cele doua ipoteci in favoarea bancii Y ?
Ce ne sfatuiti ?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:15, 13 Februarie 2015
rodland a scris:

Credeti ca banca X se va indrepta impotriva casei noastre, daca apar inregistrate cele doua ipoteci in favoarea bancii Y ?

Fara discutii, banca X va va scoate casa la vanzare (chiar daca inca exista ipoteca bancii Y, chiar si daca ipoteca nu ar fi fost achitata la Y), urmand ca din pretul obtinut sa se indestuleze banca Y ca creditor ipotecar (bun, am inteles ca aici ati platit), iar din restul de bani se indestuleaza banca X ca creditor chirografar. Asta-i tot.

rodland a scris:

Ce ne sfatuiti ?

Cadeti la pace pentru ziua de maine cu banca X, apoi Radiati la urgenta ipoteca de la banca Y, apoi vindeti urgent casa. Bafta!
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
trandafir2, moderator
apoi vindeti urgent casa

Ca sa aveti bani sa platiti bancii X si sa nu asteptati sa v-o vanda executorul.
~ Conținut șters la cerere ~
As mai indrazni o intrebare :
Ma gandesc sa radiez ipotecile, sa iau un credit si sa achit datoria, pentru ca sanse de vanzare a casei nu prea sunt.
Este posibil sa ma trezesc intre timp inregistrat ca rau platnic, daca sunt doar garant fidejusor?
Asta m-ar incurca la banca de la care as solicita creditul.

Multumesc,
Titularul creditului e rau platnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)
Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Fidejusor didero didero Buna seara, Eu in calitate de persoana fizica si sotie a unuia dintre asociatii unei firme am semnat pe un contract ca fiind fidejusor.Sotul meu a decedat si ... (vezi toată discuția)