avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amanare proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amanare proces

Va rog sa-mi explicati intelesul textului enuntat de Curtea de apel la termenul avut ,la un proces de recurs ,la care ambele parti au cerut judecarea in lipsa,iar Intimpinarea s-a depus cu 7 zile inainte de data procesului,asa cum s-a cerut in citatie:

'"Termen acordat pentru lipsă de apărare la solicitarea apelantei pârâte şi în vederea comunicării întâmpinării. Încheiere "
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:03, 8 Septembrie 2010
Doarul s-a amanat intrucat apelanta-parata a solicitat
termen pentru lipsa aparare, in vederea angajarii unui avocat.
De asemenea, s-a amanat dosarul pentru a se comunica
intampinarea depusa la dosar.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
Daniel Coman, Avocat
Chiar daca s-a cerut judecarea in lipsa, daca apelanta parata s-a prezentat si a solicitat termen pt angajare aparator ,solicitand comunicarea intampinarii, toate acestea au prioritate , fata de solicitarea de judecare in lipsa a partilor.
i s-a acordat dreptul de a-si angaja un avocat.
Procesul l-am intentat eu,Primaria a facut recurs. Am depus Intimpinarea in termen,nu a aparut absolut nimic nou fata de prima judecata de la Tribunal,aceleasi motive invocate de ambele parti,aceleasi art. si Legi invocate in aparare .
La recurs oricum nu se vine cu nimic in plus ,se judeca doar Hotarirea primei instante,daca e corecta sau trebuie rejudecata.Primaria nu vine in proces cu proprii angajati de la juridic ? Isi pot angaja avocati ?!multumesc
Isi poate angaja avocat si Primaria, ca orice alta persoana (fizica sau juridica).
Sau macar poate sa ceara termen pentru asta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)
Duplicitar bufa bufa Se poate invoca comportamentul duplicitar al paratului dpdv juridic ? (vezi toată discuția)
Intampinare nedepusa in termen hot_oliviu hot_oliviu Sint intr-un proces - recurs - in calitate de reclamant (se judeca dupa vechiul CCiv.). La termenul stabilit piritul s-a prezentat si a cerut un nou termen ... (vezi toată discuția)