avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision majorat in oct. 2008, dobanda nemodificata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision majorat in oct. 2008, dobanda nemodificata

Buna ziua,

In anul 2008 am contractat un credit pentru nevoi personale, in lei, de la Bancpost.
In primele 90 de zile dobanda a fost 9,95 %, apoi dupa cele 90 de zile 16 %, urmand ca din 01.10.2008 pana in prezent dobanda sa fie 22%.
Mentionez ca la data de 01.10.2008 am primit o adresa- dar nu recomandata cum era firesc, ci am gasit o efectiv in scara blocului,din intamplare-prin care mi se comunica ca citez "Datorita schimbarilor semnificative, inregistrate in ultima perioada pe piata financiara internationala cu influente importante asupra costurilor de finantare, Bancpost-este obligata sa-ajusteze tarifarea portofoIiului de credite in consecinta.Astfel valoarea ratei anuale de dobanda pentru creditul dumneavoastra devine 22.00%, iar valoarea comisionului de administrare lunar devine 0.59%.
Schimbarea intervenita modifica rata lunara pe care o aveti de platit si va intra in vigoare incepand cu data de 10 octombrie 2008. Noua rata lunara va fi de 708.28* RON. Dorim sa va asiguram ca monitorizam activ evolutia pietei si imediat ce yom sesiza stabilizarea acesteia yom reduce costurile creditului dumneavoastra".
Din acel moment am avut rata de 708-710 ron,dobanda a ramas tot 22%, iar comisionul tot 0,59%. Am observat ca banca acorda acelasi tip de credit cu o dob. de 14,1%, in timp la costurile creditului meu nu au scazut.

Ce as putea sa fac in acest sens? Va multumesc anticipat!

Cu stima,

Diana M.

Alte discuții în legătură

Actualizarea contractelor de credit aflate in derulare conform oug nr. 50/2010 bogdanr bogdanr Actualizarea contractelor de credit Bancpost aflate in derulare conform OUG nr. 50/2010 Iata principalele modificari care vor fi aduse contractului ... (vezi toată discuția)
Se pune ipoteca pe un teren concesionat? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, 1. Daca vreau sa fac o refinantare si banca imi cere o garantie suplimentara, pot ipoteca un teren de 1000 mp concesionat pe care este o casa (ce ... (vezi toată discuția)
Banca nu imi scade rata, respectiv dobanda lauricafl lauricafl Buna ziua! Am un credit de nevoie personle luat de la Banc Post. In decembrie 2008, la 3 luni dupa ce am luat creditul, dobanda (DAE) a crescut de la 9,95% ... (vezi toată discuția)