In anul 2008 am contractat un credit pentru nevoi personale, in lei, de la Bancpost.
In primele 90 de zile dobanda a fost 9,95 %, apoi dupa cele 90 de zile 16 %, urmand ca din 01.10.2008 pana in prezent dobanda sa fie 22%.
Mentionez ca la data de 01.10.2008 am primit o adresa- dar nu recomandata cum era firesc, ci am gasit o efectiv in scara blocului,din intamplare-prin care mi se comunica ca citez "Datorita schimbarilor semnificative, inregistrate in ultima perioada pe piata financiara internationala cu influente importante asupra costurilor de finantare, Bancpost-este obligata sa-ajusteze tarifarea portofoIiului de credite in consecinta.Astfel valoarea ratei anuale de dobanda pentru creditul dumneavoastra devine 22.00%, iar valoarea comisionului de administrare lunar devine 0.59%.
Schimbarea intervenita modifica rata lunara pe care o aveti de platit si va intra in vigoare incepand cu data de 10 octombrie 2008. Noua rata lunara va fi de 708.28* RON. Dorim sa va asiguram ca monitorizam activ evolutia pietei si imediat ce yom sesiza stabilizarea acesteia yom reduce costurile creditului dumneavoastra".
Din acel moment am avut rata de 708-710 ron,dobanda a ramas tot 22%, iar comisionul tot 0,59%. Am observat ca banca acorda acelasi tip de credit cu o dob. de 14,1%, in timp la costurile creditului meu nu au scazut.
Ce as putea sa fac in acest sens? Va multumesc anticipat!