avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... se pune ipoteca pe un teren concesionat?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

se pune ipoteca pe un teren concesionat?

Buna ziua,

1. Daca vreau sa fac o refinantare si banca imi cere o garantie suplimentara, pot ipoteca un teren de 1000 mp concesionat pe care este o casa (ce apartine soacrei mele cu act de vz -cump)?

Daca nu,

2. Daca tatal copiilor mei are CI la adresa mamei sale (Ors Pantelimon), poate solicita primarului sa-i faca acte pe acest teren concesionat, sau o parte din el (daca exista o limita de max 500 mp pt tinerii care nu au alte proprietati si au copii in intretinere) ?
nu stiu in ce conditii se da, daca se da, aici va rog sa ma ajutati cu detalii daca stiti...

3. Daca rata mea lunara este 700 euro, pot plati 1000 euro lunar si astfel sa scada suma pe care o am de plata fara a se adauga comisioane si dob bancii, ca un fel de rambursare anticipata?

Va intreb acest lucru, deoarece eu in Ian 2012 voi putea face refinantare si trebuie sa ajung la o suma cat mai mica, pana atunci sunt in cic si sunt legata de banca de care vreau sa scap cu orice pret!

ex: am luat 74900 - oct 2007
mai am 73226 - mai 2010
daca platesc cu 300 euro lunar, pana la sfarsitul anului platesc 1800 euro rambursare anticipata.
iar pana la sfarsitul anului 2011 mai scad 3600 euro
in total 5400 euro (6 luni ramase din 2010 + 12 luni 2011)
Daca acum suma ramasa este 73226 - 5400 (platiti anticipat) - cateva sute eur care se mai scad lunar la rata, sa zic ca mai raman cu 65000 euro

Si in acest caz, poate scap de garantie suplimentara la refinantare....

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 16:03, 11 Iunie 2010
buna ziua

de obicei banca nu accepta sa puna ipoteca pe un imobil obtinut prin concesiune, dar depinde de politica interna a fiecarei banci; apoi privind plata anticipata dumneavoastra daca depuneti bani in cont si atat acestia raman acolo si la un moment dat tot va trebui sa faceti rambursarea si platiti comisionul care poate fi de maxim 1% conform reglementarilor actuale. Oricum in cazul rambursarii anticipate scapati de dobanda pentru ca practic dumneavoastra achitati din capital plus un comision ; (rata este compusa din capitla dobanda si alte comisioane)
in ceea ce priveste concesiunea ar trebuii sa va adresati primariei ca sa va dea un raspuns cat mai clar
Va multumesc

In legatura cu acest comision de rambursare anticipata...
Este de max 1% la creditele cu dob fixa, dar la creditele cu dob variabila, am inteles (din ziar) ca se elimina de tot...

Daca platesc acest comision, chiar si de 1% (in cazul in care nu scap definitiv de el, asa cum am inteles initial) nu-mi dau seama...ma mai ajuta cu ceva rambursarea unei sume de max 5000 eur?

Nu se mai aplica dob bancii si comisioanele aferente la aceasta suma platita in avans, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioanele bancilor alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Asa cum a decis guvernul, bancile nu mai au voie sa bage mai mult de 4 comisioane: de penalizare; rambursare anticipata de max 1%; de administrare ... (vezi toată discuția)
Credite bancare avramut loredana avramut loredana Am 2 credite: unul de nevoi personale in valoare de 10000 pe 10 ani si unul ipotecare de 28000 pe 40 ani ambele in euro si ambele variabile. La cel de nevoi ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Ale1980 Ale1980 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema. Inca de la inceput va scriu ca noi am fost neatenti si am crezut in banca \\"X\\" si in functionari. In ... (vezi toată discuția)