avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... UNDE MA POT ADRESA DACA CEI DE LA POLITIE NU IMI ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

UNDE MA POT ADRESA DACA CEI DE LA POLITIE NU IMI ELIBEREAZA COPII XEROX DUPA ACTELE EXISTENTE IN DOSAR?

Sunt parte vatamata intr-un dosar aflat in acest moment la politie si am facut o cerere scrisa prin care solicit eliberarea unor copii xerox a actelor existente pana la acest moment in dosar. Cei de la poilitie mi-au spus ca nu am voie sa vad dosarul, imi pot elibera copii xerox doar dupa declaratiile mele.
Imi puteti spune daca este normal sa nu imi onoreze cererea? M-as putea in acest caz adresa parchetului? Ce anume ar trebui sa fac? Chiar nu am voie sa iau cunostinta de declaratiile existente in dosar ( pe mine ma intereseaza in special declaratiile martorilor si a paratului, care acesta din urama a dat declaratie abia dupa o luna de la savarsirea faptei).
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:06, 9 Septembrie 2010
Daca s-a inceput urmarirea penala,aceasta avand caracter secret,nu puteti avea acces la acest dosar penal,decat dupa ce procurorul de caz termina urmarirea penala,pune in miscare actiunea penala si sesizeaza instanta de judecata prin rechizitoriu.Sau dupa ce procurorul ia o alta solutie-scoatere de sub urmarire penala,incetare,etc.-dupa caz.
Aceasta pt ca sarcina probei revine organelor de urmarire penala.
andymaurul
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Daca este vorba de o fapta in faza de cercetare si nu ati dat declaratie nu aveti cum sa benefeciati de copii ale dosarului. Nu puteti avea acces la declaratiile paratului sau martorilor cat timp nu ati dat o proprie declaratie se presupune ca va puteti " adapta" propria declaratie in functie de cele declarate de ceilalti.
am secificat deja ca eu am dat declaraii si cei de la politie vor sa-mi elibereze copii xerox doar dupa acestea( declaratiile mele)
Nu este necesar sa mai repetati problema ,aceasta a fost inteleasa si vi s-a raspuns cu deferenta.
Politia a procedat corect ,cercetarile fiind secrete in aceasta faza.
Daca aveti obiectiuni cu privire la desfasurarea cercetarilor panale pana in aceasta faza,le puteti formula in scris fie la politie ,fie la procurorul care supravegheaza acest caz si acestea vor fi atasate la dosar.
multumesc ptr raspunsuri

Alte discuții în legătură

Pot cere politiei o copie de pe integ dosarul? valyd11 valyd11 In calitate de pagubit (reclamant) pot cere politiei copie xerox de pe intreg dosarul? Dosar ce cuprinde: - declaratia mea - fisa de 112 - raportul ... (vezi toată discuția)
Refuz copiere acte din dosarul de up - cadrul legal ContSters228395 ContSters228395 Va rog sa ma ajutati cu o informatie pretioasa...care veste cadrul legal prin care d nul procuror refuza sa ti elibereze unele documente din Dosarul ... (vezi toată discuția)
Este sau nu secret dosarul in faza de urmarire penala ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI A obtinut cineva castig de cauza prin hotarare judecatoreasca in ipoteza in care procurorul refuza sa raspunda la o cerere de studiere a dosarului penal cand ... (vezi toată discuția)