Sunt parte vatamata intr-un dosar aflat in acest moment la politie si am facut o cerere scrisa prin care solicit eliberarea unor copii xerox a actelor existente pana la acest moment in dosar. Cei de la poilitie mi-au spus ca nu am voie sa vad dosarul, imi pot elibera copii xerox doar dupa declaratiile mele.
Imi puteti spune daca este normal sa nu imi onoreze cererea? M-as putea in acest caz adresa parchetului? Ce anume ar trebui sa fac? Chiar nu am voie sa iau cunostinta de declaratiile existente in dosar ( pe mine ma intereseaza in special declaratiile martorilor si a paratului, care acesta din urama a dat declaratie abia dupa o luna de la savarsirea faptei).
Daca s-a inceput urmarirea penala,aceasta avand caracter secret,nu puteti avea acces la acest dosar penal,decat dupa ce procurorul de caz termina urmarirea penala,pune in miscare actiunea penala si sesizeaza instanta de judecata prin rechizitoriu.Sau dupa ce procurorul ia o alta solutie-scoatere de sub urmarire penala,incetare,etc.-dupa caz.
Aceasta pt ca sarcina probei revine organelor de urmarire penala.
andymaurul
Daca este vorba de o fapta in faza de cercetare si nu ati dat declaratie nu aveti cum sa benefeciati de copii ale dosarului. Nu puteti avea acces la declaratiile paratului sau martorilor cat timp nu ati dat o proprie declaratie se presupune ca va puteti " adapta" propria declaratie in functie de cele declarate de ceilalti.
Nu este necesar sa mai repetati problema ,aceasta a fost inteleasa si vi s-a raspuns cu deferenta.
Politia a procedat corect ,cercetarile fiind secrete in aceasta faza.
Daca aveti obiectiuni cu privire la desfasurarea cercetarilor panale pana in aceasta faza,le puteti formula in scris fie la politie ,fie la procurorul care supravegheaza acest caz si acestea vor fi atasate la dosar.