avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj judiciar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj judiciar

Va rog sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea problema: sotul meu datoreaza unei persoane niste bani. Banii au fost luati cu imprumut cu dobanda inainte de a ne casatori noi cu ceva vreme (2000 si ceva de euro). Eu am aflat ulterior despre ei. Avand niste probleme nu a putut inapoia imprumutul. Dupa casatorie am cumparat un apartament cu ajutorul unui credit imobiliar la care eu sunt titulara iar el este coplatitor. Persoana a apelat la un executor pentru a-si recupera banii. I-am propus sa accepte plati partiale pentru ca nu aveam posibilitatea sa-i dam toti banii o data. Nu a vrut sa accepte. Executorul a constatat ca nu are ce sa execute decat apartamentul la care sotul meu este coplatitor, dar acesta era ipotecat. S-a ajuns in instanta iar persoana cere partaj judiciar. Daca va avea castig de cauza ce se va intampla? Se va scoate apartamentul la licitatie?Mentionez ca avem si o fetita acum. Ratele la apartament le-am achitat tot timpul doar eu dar asta nu schimba faptul ca este bun comun. Ce am putea face pentru a rezolva conflictul dat fiind faptul ca nu avem posibilitatea sa luam din banca acesti bani sau din alte parti, dar am vrea sa-i inapoiem daca s-ar putea in mai multe transe.
Cel mai recent răspuns: monique2803 , utilizator 14:55, 8 Septembrie 2010
Depuneti contestatie la executare,daca se incepe executarea silita,pt.ca potrivit codului familiei-art.33- bunurile comune nu pot fi urmarite de catre creditorii personali al unuia dintre soti.Anu se confunda cu art.34 din Codul Familiei.Puteti invoca aceasta si in apararea dvs.in acest proces de partaj.

andymaurul
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns. Nu inteleg de ce avocatul nostru nu a folosit asta pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare ipoteca SIN2016 SIN2016 Am urmatoarea situatie: in 2007 am obtinut un credit cu ipoteca pe apartamentul parintilor mei. La acesta sotia este coplatitor. Conditia a fost ca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut, fara garantie imobiliara-executare silita antony antony Am imprumutat o suma de bani cu contract notarial, dar fara garantie imobiliara. Nu am mai reusit sa inapoiez in timpul stabilit prin contract suma, iar ... (vezi toată discuția)
Consecinte neplata credit floarealbastra floarealbastra Buna seara, Incerc sa fiu cat mai explicita si mai succinta.Un prieten a contractat un imprumut girand cu apartamentul parintilor.Din suma obtinuta si-a ... (vezi toată discuția)