avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Admis in Politie chiar daca are un parinte condamnat ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Admis in Politie chiar daca are un parinte condamnat ?

Cunosc o persoana incadrata in Politie care are un parinte ce a servit o condamnare de 3 ani acum circa 25 de ani. Persoana a fost incadrata la circa 20 de ani de la acel eveniment.
Stiam ca persoanele care au un parinte condamnat nu pot intra in sistem , desi regula mi se pare nedreapta.
Este posibil sa se fi inselat cei ce au facut verificarile? Sau se sterge cazierul dupa 20 de ani , dupa cum auzisem ceva?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 15:44, 8 Septembrie 2010
Din cate cunosc, nu se mai ia in considerare faptul ca unul dintre parinti are/a avut dosar penal, ci intereseaza doar situatia candidatului.
antecedentele personale ale parintilor nu impieteaza asupra angajarii copiilor.
avocat Cristina Popescu
era acum ceva vreme dar era o problema doar daca parintele ar fi suferit o condamnare pentru o fapta cu violenta.
Numai intr-o epoca apusa aceasta situatie reprezenta un impidement in angajarea in fost militie.
Daca cel care candideaza nu are probleme,nu exista nici un impediment la angajare.
In mod logic copiii nu pot raspunde pentru faptele parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier judiciar valenttyna valenttyna buna ziua!am urmarit topicul privitor la cazierul judiciar, insa nu am obtinut suficiente raspunsuri la intrebarile pe care mi le puneam.in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Nu siu ce sa fac aurel71 aurel71 in 1993 am fost condamnat cu suspendare la 3 ani acum vreau sa-mi fac dosar pentru a da la politie a-s vrea sa stiu daca imi va aparea chiar daca in cazierul ... (vezi toată discuția)
Academia de politie/academia militara,cu dosar solutionat cu nup BlueStrike18 BlueStrike18 Salut,sunt nou pe forum si sper ca o sa ma lamuriti in legatura cu un lucru,pana acum nimeni nu a putut nimeni sa-mi spuna nimic sigur. Problema ... (vezi toată discuția)