avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... reabilitare cazier judiciar
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

reabilitare cazier judiciar

buna ziua!am urmarit topicul privitor la cazierul judiciar, insa nu am obtinut suficiente raspunsuri la intrebarile pe care mi le puneam.in prezent sunt studenta la o facultate de drept si imi doresc sa devin magistrat, insa am auzit ca exista posibilitatea de a nu fi admisa la inm daca o persoana din familia mea are cazier judiciar ”patat”.mentionez faptul ca tatal meu a fost condamnat in 1983(inainte sa ma nasc eu) la aproximativ 2 ani cu executare pentru furt, dar dupa cateva luni a fost gratiat. printr-un decret prezidential.(nu cunosc foarte multe detalii deoarece in familie nu s-a discutat niciodata despre asta).as vrea sa stiu daca este adevarat ca nu ma vor primi la inm si daca a operat reabilitarea de drept.mentionez, de asemenea ca de atunci nu a mai luat nici macar vreo amenda contraventionala, fiind tot timpul angajat la diverse firme, de regula cu functia de conducator auto, deci nu a ”recidivat” in niciun fel. cumva faptul ca au trecut aproape 30 de ani face ca si cazierul lui sa fie curat?va rog sa ma ajutati si va multumesc anticipat.....
Cel mai recent răspuns: valenttyna , utilizator 15:43, 16 Iunie 2011
Mai intai, de unde ati auzit de posibilitatea ca un candidat la INM sa fie respins pentru ca cineva din familie are cazierul judiciar "patat"?
Eu stiu ca se verifica buna reputatie a candidatului, nu si a rudelor :D.
Daca asta ar fi un motiv de respingere a candidatului, cum ramane cu magistratii ale caror odrasle au savarsit infractiuni? Pentru cunoscatori, ma refer la cazul de la Craiova.
Un candidat ar fi nedemn sa devina magistrat pentru ca parintele sau a calcat pe bec in tinerete, dar magistratul al carui copil e infractor e demn sa exercite profesia? Nimeni nu-si poate alege parintii naturali, dar parintele -in acest caz magistrat- are obligatia legala de crestere a copilului, iar daca acesta din urma incalca legea, e si rezultatul educatiei defectuoase primite acasa.
In ce priveste chestiunea reabilitarii, in cazul tatalui dumneavoastra nu este incidenta reabilitarea de drept, pentru ca aceasta invervine doar in cazul condamnarii la amenda sau pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an, daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit nici o alta infractiune. (art. 134 (1) cod penal).
Intrebati-l daca a facut cerere de reabilitare judecatoreasca si daca i-a fost admisa.
Intradevar exista o asemenea practica dar la militie nu la inm unde iti erau verificate rudele pana la gradul 4.La inm nu exista asa ceva...este verificata buna reputatie a candidatului nu a rudelor.
Draga Valentina, cazierul tatalui tau nu te afecteaza in niciun fel. De asemenea, fiind studenta la drept trebuie sa stii ca in cazul unei pedepse de 2 ani cu executare nu intervine reabilitarea de drept ci tatal tau trebuie sa faca o cerere pt a fi reabilitat deoarece vorbim despre o reabilitare judecatoreasca.
va multumesc mult!m-am linistit...stiam ca oficial” nu se poate” intampla sa ma respinga pentru asta, pentru ca altfel ar fi pus si ei niste conditii la care sa aiba acces toata lumea, numai ca se practica la noi in tarisoara sa se aleaga ”pe spranceana”... si s-a dus vorba prin facultate ca nu sunt admisi cei care au asemena probleme. auzisem si ca daca esti insarcinata ai mari sanse sa fii respinsa, dar asta nu ma preocupa prea tare acum.oricum va multumesc!(pedeapsa era mai mica de 2 ani...nu stiu exact cat...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept danutzlucy@yahoo.com danutzlucy@yahoo.com As vrea sa stiu daca o condamnare de sase luni cu suspendare cu o perioada de proba de doi ani si sase luni pentru o infractiune economica, primita in urma cu ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept , admitere in magistratura danutzlucy@yahoo.com danutzlucy@yahoo.com As vrea sa stiu daca o condamnare de sase luni cu suspendare cu o perioada de proba de doi ani si sase luni pentru o infractiune economica, primita in urma cu ... (vezi toată discuția)
Antecedent penal vs cazier judiciar boglaz boglaz Buna ziua Pentru admiterea la Institutul National de Magistratura una din conditiile pentru acceptarea dosarului de inscriere este \"lipsa antecedentelor ... (vezi toată discuția)