avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... comunicare politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

comunicare politie

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea:Astazi 08 09 2010 am primit o comunicare din partea politiei VRANCEA-serviciul circulatie in care mi se solicita sa le comunic datele de identificare a persoanei careia i-am incredintat masina pe data de 07 08 2010 pentru a fi condusa pe drumurile publice.In primul rand nu se specifica pentru ce anume
Cel mai recent răspuns: ContSters71247 , utilizator 06:54, 30 Ianuarie 2011
Pentru a putea aplica sanctiune contraventionala.Probabil ca la data respectiva masina a fost depistata de aparatul radar fix cu depasirea vitezei legale.Raspundeti la adresa .Daca a condus altcineva indicati persoana.Daca ati condus dvs.....va asumati responsabilitatea ,dar aveti posibilitatea sa depuneti plangere impotriva procesului verbal de contraventie in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia.

andymaurul
De condus am condus eu dar daca am fost inregistrat cu radarul de ce nu am fost oprit?Imi aduc aminte ca m-am intanlit cu o masina a politiei pe contrasens dar vreo alta masina cu radar fix nu am vazut.Daca era cumva acea masina cu care m-am intalnit de pe contrasens cu radar este valabila inregistrarea?
Singura solutie este sa dati curs invitatiei si sa indicati ppolitistilor adevarul,urmand a primi si sanctiunea contraventionala.
Si aceasta formula aplicata de politisti,in cazul dvs.,este perfect legala,mai ales daca nu exista timpul necesar pentru a lua masuri in prima faza.
Trebuie sa dati curs solicitarii politiei. In caz contrar veti fi amendat si pentru necomunicarea datelor solicitate.
Stimati forumisti, am citit abia acum acest subiect si cum oricare (Doamne, fereste !) putem pati o asa bucurie, as dori sa va expun un aspect :
-dreptul la tăcere - facultatea, posibilitatea persoanei fizice sau juridice garantată de lege, de a nu răspunde, explicit, de a nu comunica informaţia solicitată sau pur şi simplu de a comunica numai prin tăcere, atunci cînd prin lege sau convenţia în baza legii s-a definit conţinutul informativ al tăcerii şi efectele acesteia.
Cetateanul se poate prevala de acest drept in fata organelor ?
Multumesc ! Cu stima,

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla dacă nu comunic, la solicitarea poliției rutiere, datele conducătorului auto care se afla la volan la un moment dat? dorinelh dorinelh În data de 11.03.2018 am fost surprins de aparatul radar încălcând o normă rutieră . Mi-a fost trimisă o înștiințare la data de 10.04.2018 să dau ... (vezi toată discuția)
Modalitate oprire autovehicule in trafic lucian999 lucian999 Buna ziua, Cum nu am gasit aproape nicaieri procedura de orire a autovehiculelor in mers de catre politia rutiera vreau sa va intreb daca acestia au voie ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera prin posta georderik georderik am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu ... (vezi toată discuția)