Sunt pensionata pentru limita de varsta de cca 3 ani, lucrez in continuare cu contract de munca pe durata nedeterminata si ocazional, lucrez in cadrul Biroului Individual de Arhitectura, a carui titulara sunt.
Pana la ora actuala, de la inceputul anului 2010, nu am avut nici un contract prin
Biroul Individual de Arhitectura.
In aceasta situatie ce impozit pe venit trebuie sa platesc aferent unei posibile activitati prin Biroul Individual de Arhitectura?
Dar pentru somaj si contributia pentru sanatate?
Va multumesc,
Alexandra
Art.2 din HG 791/2010 normele la OUG 58/2010 exclude pensionarii de la obligatia platii contributiilor individuale: pensii si somaj, mai putin de la sanatate cum a spus si dl GRANDANAT, insa contributia la sanatate nu este 6,5 % ci 5,5 % la venitul net (= venit brut - cheltuieli deductibile).
Procentul de contributie la asigurarile sociale de sanatate pentru veniturile din activitati independente constituie subiectul unor dezbateri mai amanuntite.
Daca ne luam dupa ce s-a publicat in monitorul oficial, procentul este de 6.5%
Daca ne luam dupa legea consolidata 95/2006 procentul e de 5.5%
Totusi conform interpretarilor juridice se pare ca forma actuala a legii 95/2006 este gresita in aceasta privinta, publicatiile din MO fiind de referinta. Tocmai din acest motiv casa de sanatate in multe cazuri a incasat 6.5% si chiar a trimis somatii de plata pentru diferenta de 1% dintre cele 2 valori :).
Asa se intampla cand cei ce scriu legile le stiu defectuos.
Plata cnas
andreeatoth555
CONTRIBUTIE CNAS
VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EU SUNT PENSIONARA DE BOALA DIN 19.07.2007 SI AM AVUT UN APARTAMENT INCHIRIAT UNEI FIRME SI PENTRU CARE AM ... (vezi toată discuția)