avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalculare pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalculare pensie intretinere minor

Am divortat in 2004 si m-am mutat in Bucuresti.(fostul meu sot are domiciliul in alt oras).Intrebarea mea este unde trebuie sa depun cererea de recalculare a pensiei de intretinere pt. copil :in orasul unde am eu domiciliul sau la domiciliul paratului?Va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:51, 9 Septembrie 2010
Dv. reprezentati interesul minorului...il depuneti unde aveti domiciliul stabil!!!!!
cererea o depuneti unde aveti ultimul domiciliul stabil impreuna cu copilul.
Competenta este una alternativa- fie instanta de la domiciuliul paratului fie instantei de la domiciuliul reclamantului, adica cea de la domiciulului dvs.
Cum ultima varianta este in avantajul dvs.optati pentru aceasta din urma.
Art 10 din Codul de procedura civila prevede, in materie de pensie de intretinere, competenta teritoriala alternativa : judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza fie paratul , fie reclamantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere marire pensie alimentara szocsklara11 szocsklara11 Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa obtin o marire de pensie alimentara deoarece eu nu am fost prezenta la judecatorie la divort unde au ... (vezi toată discuția)
Dosar majorare pensie alimentara loredanamateescu loredanamateescu Buna dimineata, As putea depune un dosar de majorare pensie alimentara la judecatoria orasului de care apartin acum avand in vedere ca tatal copilului se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alinaflorentina2012 Alinaflorentina2012 M-am despartit d concubinul meu dupa o relatie d 9 ani ...suntem despartiti de cca 10 luni.Mentionez ca avem un copil de 4 ani jumate care e recunoscut de el ... (vezi toată discuția)