avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculul pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculul pensiei

Aș dori să pun următoarea întrebare. Punctajul total pentru anii de grupă se împarte la anii lucrați efectiv sau la anii lucrați efectiv adunați cu anii de spor de grupă. Asta pentru determinarea punctajului pe fiecare an în parte. Aceeași întrebare și pentru punctajul pentru facultate. Deasemenea aș vrea să-mi spuneți cu cât sunt diminuați anii de spor de grupa II , dacă am avut activitate 80%. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:31, 9 Septembrie 2010
Scuze ca intru peste topingul tau, dar intrebarea mea are mare lagatura cu a ta...

as vrea si eu sa stiu daca pot face cerere la Casa de pensii pentru a primi modalitatea de calcul a pensiei (care nu apare pe decizie)

multumesc
1. Numarul total de puncte, adunate din toti anii lucrati, se imparte la stagiul complet de cotizare, conform legii. In acest fel, cu cat sunt mai multi ani lucrati peste stagiul complet de cotizare va iesi un punctaj superior.
2. Puteti face o cerere la Casa de Pensii sa va dea o copie dupa Buletinul de calcul, Punctajul anual si Desfasuratorul cu perioadele de cotizare.
multumesc pentru raspuns
numai bine va doresc
Interventie moderator

@ff

Am rugamintea sa nu mai deschideti aceleasi discutii, contravine pct. 3.3 din regulamentul de postare in Forum. Daca mai aveti intrebari in legatura cu aceeasi problema, va rog sa folositi butonul "raspunde", sa scrieti intrebarile, apoi sa apasati "publica mesaj". Multumesc!

Perioada lucrata in grupa II de munca in procent de 80% se transforma in perioada lucrata in procent de 100%. Sporul aferent perioadei lucrate in grupa II de munca in procent de 100% este de aproximativ 3 ani si 6 luni.

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctaj stagiu aferent grupe de munca viorelk viorelk Buna seara Prin OUG 100/2008 se acorda un punctaj stagiului aferent grupelor de munca: -0,50 gr. - pe an I/conditii speciale, -0,25 pe an - gr II/ cond ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata maria_trailescu maria_trailescu buna ziua. stiu ca pentru a iesi la pensie anticipat fara penalizare am nevoie de o vechime de 39 ani si doua luni. am efectiv lucrati 38 ani 4 ... (vezi toată discuția)
Stagiul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca yamaguci yamaguci Am iesit la pensie in 2007 la limita de varsta si cu un stagiu de contributie de 46 ani din care 30 ani de grupa II -a de munca. Am continuat sa lucrez si sa ... (vezi toată discuția)