avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

As dori sa stiu daca este obligatorie perioada de preaviz in caz de demisie daca angajatorul nu si-a achitat indatoriile, adica nu ne-a platit de 3 luni salariile.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:40, 8 Septembrie 2010
In cazul in care angjataorul nu si-a indeplinit obligatiile (printre acre si plata salariului la timp), se poate demisiona fara preaviz.
art.79 codul muncii alin.8:
salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
In formularea demisie este bine sa enumerati toate obligatiile pe care le considerati ca neindeplinite de catre angajator. Simpla formula " ...din cauza neindeplinirii obligatiilor de catre angajator..." poate fi combatuta cu multa usurinta in cazul unui proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz lincan constantin lincan constantin In cazul demisiei fara preaviz, prevazuta de art.79 alin.8 din codul munci, simpla enumerare a obligatiilor pe care salariatul considera ca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Demisie ionut3 ionut3 pot sa imi dau demisia daca nu mi-au bagat salariul la timp?eu mi-am depus demisia dar nu m-am dus in preaviz si acum vor sa ma bage in consiliu de disciplina ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz amelieandrea amelieandrea Este posibil sa imi dau demisia la zi in circumstantele in care angajatorul nu ofera salariul la data prevazuta in contract?? (vezi toată discuția)