Am si eu o intrebare. Sunt angajat la o firma pe post de consilier juridic. Inca nu sunt inscris in Consiliul Consilierilor Juridici si am vrut sa o fac. Problema este ca firma angajatoare are 2 asociati, iar eu sunt si administrator. Sunt cumva incompatibil? Iar perioada de stagiu de cand se considera? Pentru ca am in spate vreo 5 ani pe munca in domeniu. Pe contracte de colaborare, e adevarat.
Multumesc.
Intreb nu de alta, insa la Consiliul Consilierilor Juridici unde am intrebat sunt exact atatea pareri cate persoane sunt, pe goagal :D la fel.
Avand in vedere faptul ca meseria de consilier juridic nu este o meserie liberala nu poate fi desfasurata decat in baza unui contract de munca. Nu poate fi profesata meseria nici in baza unui contract de calaborare si nici de prestari servicii.
In baza a ce sunteti administrator la societate?
Pai de asta intreb. Conform Legii 514, art. 10, lit. d, este incompatibil cel care indeplineste si "functia si activitatea de administrator sau lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara".
Alte acte normative fac referire expresa prin sintagma "administrator in cadrul unei societati comerciale". Interpretez cuvantul "administrator" in sensul Legii insolventei, adica "administrator judiciar" sau in sensul Legii societatilor comerciale?
Eu consider ca nu sunt in situatie de incompatibilitate. Sau merg pe principiul "Daca legea nu dispune..."
Vreme de cativa ani am prestat activitati juridice pe baza de contract prestari servicii, avand un alt loc de muncade baza. Ca si prestare servicii am acordat consultanta juridica unor ONG si am efectuat activitate juridica (acte juridice, reprezentare prin delegatie) pentru cateva SRL.
La firma unde acum am contract de munca ca si consilier juridic sunt administrator inregistrat legal, cf AGA, la Reg. Com.