avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Problematica consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Problematica consilier juridic

Am si eu o intrebare. Sunt angajat la o firma pe post de consilier juridic. Inca nu sunt inscris in Consiliul Consilierilor Juridici si am vrut sa o fac. Problema este ca firma angajatoare are 2 asociati, iar eu sunt si administrator. Sunt cumva incompatibil? Iar perioada de stagiu de cand se considera? Pentru ca am in spate vreo 5 ani pe munca in domeniu. Pe contracte de colaborare, e adevarat.

Multumesc.

Intreb nu de alta, insa la Consiliul Consilierilor Juridici unde am intrebat sunt exact atatea pareri cate persoane sunt, pe goagal :D la fel.

Inca o data, multumesc mult pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 21 Ianuarie 2011
Daca de exemplu sunt din maramures si vreu sa profesez in cluj este posibil ? Sau dor acolo unde am domiciliul adica in maramures?
Puteti profesa pe intregul teritoriu al Romaniei.
adelaida_07 a scris:

Puteti profesa pe intregul teritoriu al Romaniei.

Si nu numai. Chiar si in UE ;)
in ce consta acest mic definitivat? trebuie sa-l dau si eu peste 6 luni
voicuelena a scris:

in ce consta acest mic definitivat? trebuie sa-l dau si eu peste 6 luni

Examenul de definitivat se susţine în baza art. 12 din Legea 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic conform prevederilor legii privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat şi statutului profesional al acesteia.
În vederea susţinerii examenului de definitivat candidatul care indeplineste conditiile prevazute de Legea 514/2003 si de Satutul profesiei de consilier juridic, va consulta lista cu Tematica si Bibliografia si va depune la Secretariatul Colegiului:
1. Cerere de înscriere la examen ;
2. Cerere pentru aprobarea titlului lucrarii scrise : candidatul va propune 3 titluri ce vor fi mentionate în cerere, din care comisia va alege o tema pe care candidatul o va dezvolta in scris in cuprinsul unui referat de 25-30 de pagini.
3. Referatul pe tema aleasă de comisie.
4. Contractul de îndrumare profesională;
5. Referatul intocmit de consilierul juridic îndrumător;
6. O fotografie (tip buletin)
7. Dovada platii taxei de examinare (300 Ron) ;
8. Dovada platii la zi a cotizatiei;

Examenul de definitivat se sustine la cerere, în funcţie de numarul candidatilor înscrişi, la datele stabilite de Comisia de examinare şi Secretariatul General, date care se comunica prin Secretariat fiecarui candidat cu 15 zile inainte.

Examenul consta intr-o proba scrisa - test grilă (16 – 20 întrebări) şi o probă orală - discuţii cu comisia de examinare cu privire la : referatul depus de consilier si intrebari din testul grila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate consilier juridic - administrator al unei sc? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Este incompatibila functia de consilier juridic cea de administrator al unei societati comerciale? Potrivit legii ar fi incompatibilitate, dar conform ... (vezi toată discuția)
Cumul functie consilier juridic- administrator igna_florin igna_florin Stie cineva daca ca consilier juridic poti deveni siu administrator in cadrul aceleasi firme? va rog sa ma ajutati! mi-au propus finctia de administrator la ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca Grigore Carmen Grigore Carmen Intrebarea mea pentru dumneavoastra este daca pot avea doua locuri de munca in acelasi timp, respectiv invatatoare si consilier juridic cu statut de personal ... (vezi toată discuția)