avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Problematica consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Problematica consilier juridic

Am si eu o intrebare. Sunt angajat la o firma pe post de consilier juridic. Inca nu sunt inscris in Consiliul Consilierilor Juridici si am vrut sa o fac. Problema este ca firma angajatoare are 2 asociati, iar eu sunt si administrator. Sunt cumva incompatibil? Iar perioada de stagiu de cand se considera? Pentru ca am in spate vreo 5 ani pe munca in domeniu. Pe contracte de colaborare, e adevarat.

Multumesc.

Intreb nu de alta, insa la Consiliul Consilierilor Juridici unde am intrebat sunt exact atatea pareri cate persoane sunt, pe goagal :D la fel.

Inca o data, multumesc mult pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 21 Ianuarie 2011
Cine tot citeste, informatie primeste.
Scuze pentru graba.
Conform art 20 din Statutul U.C.C.J.R.,
Art. 20. - Exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibila cu:

e) calitatea de asociat, actionar, administrator, cenzor la oricare dintre formele de organizare juridica prevazute de lege.

Deci interpretarea mea a fost corecta. Va multumesc din suflet
~ Conținut șters la cerere ~

Art. 10. - Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
a) calitatea de avocat;
b) activitatile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri;
c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate;

d) functia si activitatea de administrator sau lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara;
e) activitatea publicistica salarizata;
f) alte incompatibilitati prevazute de lege sau rezultate din conflict de interese, in conditiile legii.
Art. 11. - Exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibila cu:
a) activitatea didactica universitara si de cercetare juridica, activitatea literara, culturala si publicistica nesalarizata;
b) functia de arbitru, mediator sau expert, in conditiile legii si cu respectarea prevederilor legale privind conflictul de interese;
c) participarea la comisii de studii, de intocmire a proiectelor de reglementari juridice.

Acestea sunt ocupatiile compatibile cu functia de consilier juridic
studiati legea si statutul d-voastra si in functie de incompatibilitatile prevazute de acestea luati o decizie cu privire la calitatea d-voastra de administrator.
avocat Cristina Popescu
Sunt de acord cu stagiul. Insa cea mai mare intrebare era legata de eventuala incompatibilitate ridicata de calitatea de administrator SRL.
Lucru lamurit de art 20 din Statutul UCCJ

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate consilier juridic - administrator al unei sc? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Este incompatibila functia de consilier juridic cea de administrator al unei societati comerciale? Potrivit legii ar fi incompatibilitate, dar conform ... (vezi toată discuția)
Cumul functie consilier juridic- administrator igna_florin igna_florin Stie cineva daca ca consilier juridic poti deveni siu administrator in cadrul aceleasi firme? va rog sa ma ajutati! mi-au propus finctia de administrator la ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca Grigore Carmen Grigore Carmen Intrebarea mea pentru dumneavoastra este daca pot avea doua locuri de munca in acelasi timp, respectiv invatatoare si consilier juridic cu statut de personal ... (vezi toată discuția)