Am cumparat un apartament intr-un ansamblu de locuinte (ce trebuia construit de o persoana fizica). Au trecut aproape 2 ani de cand trebuia sa fie gata insa inca nu a fost terminat. Parte din blocuri sunt la faza de finisari dar alte patru blocuri nu au fost ridicate. Acum persoane din blocurile ridicate dar si din cele neridicate au primit notificari cum ca ansamblul o sa fie cesionat catre o firma.
Imi puteti explica va rog ce implicatii are aceasta cesiune asupra cumparatorilor?
Ma intereseaza in principal:
1. trebuie sa ne dam acordul pentru aceasta cesionare?
2. avand in vedere ca dezvoltatorul "original" era persoana fizica iar acum se face cesiunea catre o firma, ar putea scuti dezvoltatorul cu care noi am semnat contractul de obligatiile legale in caz ca si firma "noua" da faliment?
Suspectez (avand in vedere ca firma catre care se face cesionarea a fost creata in August 2010) ca cesiunea catre firma asta "semi-fantoma" este de fapt o miscare a dezvoltatorului original care vrea sa se asigure ca nu raspunde penal in cazul in care blocurile nu vor mai fi terminate. Este valida ipoteza mea?
Cumparare apartament
alex_32
Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament nou, intr-un ansamblu de mai multe blocuri in constructie, de la dezvoltator cu cash(avans la antecontract si plata ... (vezi toată discuția)