avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cesionare ansamblu de locuinte
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cesionare ansamblu de locuinte

Am cumparat un apartament intr-un ansamblu de locuinte (ce trebuia construit de o persoana fizica). Au trecut aproape 2 ani de cand trebuia sa fie gata insa inca nu a fost terminat. Parte din blocuri sunt la faza de finisari dar alte patru blocuri nu au fost ridicate. Acum persoane din blocurile ridicate dar si din cele neridicate au primit notificari cum ca ansamblul o sa fie cesionat catre o firma.
Imi puteti explica va rog ce implicatii are aceasta cesiune asupra cumparatorilor?
Ma intereseaza in principal:
1. trebuie sa ne dam acordul pentru aceasta cesionare?
2. avand in vedere ca dezvoltatorul "original" era persoana fizica iar acum se face cesiunea catre o firma, ar putea scuti dezvoltatorul cu care noi am semnat contractul de obligatiile legale in caz ca si firma "noua" da faliment?

Suspectez (avand in vedere ca firma catre care se face cesionarea a fost creata in August 2010) ca cesiunea catre firma asta "semi-fantoma" este de fapt o miscare a dezvoltatorului original care vrea sa se asigure ca nu raspunde penal in cazul in care blocurile nu vor mai fi terminate. Este valida ipoteza mea?

Exista ceva solutii la aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: lovely_black_mamba , utilizator 21:10, 8 Septembrie 2010
exista.. in ce oras e ansamblul de locuinte?
In Cluj Napoca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata integrala apartament in baza unei promisiuni + litigiu, ce riscuri sunt? George1956 George1956 Doresc sa achizitionez un apartament cu plata integrala care nu are CF inca, acesta fiind preconizat sa iasa in iunie-iulie (din ce zicea agentul de ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de anulare contract de v-c patitul 2 patitul 2 Buna ziua, Am o intrebare destul de delicata. Si adica , daca trei perzoane fizice \"X\" ,\"Y'' si ''Z'' (dezvoltatori imobiliari se apuca de construit un ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament alex_32 alex_32 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament nou, intr-un ansamblu de mai multe blocuri in constructie, de la dezvoltator cu cash(avans la antecontract si plata ... (vezi toată discuția)