avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul,sulta si prescrierea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul,sulta si prescrierea

Buna ziua ,
Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la o intrebare? Am facut partajul la un apartament in anul 2002 .Mi-a fost incredintat apartamentul avand doi copii in intretinere si eu urmand sa-i platesc lui ex o sulta de 1/2 din valoarea stabilita pe apartament. Fostul sot nu la interesat acei bani si au trecut 5 ani si el este plecat si din tara.Stie cineva daca aceasta sulta se poate prescrie si cum se procedeaza?
Ma intereseaza in cazul care vreau sa fac un credit ipotecar, sa nu am probleme la Cartea Funciara?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 14 Noiembrie 2007
De prescris se prescrie in 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii.
Pentru a radia privilegiul inscris in CF privitor la sulta e nevoie de o hotarare judecatoresca prin care sa se constate ca a intervenit prescriptia. Probelama este ... citarea fostului sot...(unde?).
problema este ca el este plecat in UE mai precis Spania si nu cunosc adresa de acolo.Si as vrea sa stiu cat timp dureaza o hotarare judecatoreasca de genul asta ca sunt conditionata sa fac un credit .multumesc mult de tot pentru raspuns.
Dacă domiciliul sau reşedinţa celor aflaţi în străinătate nu sunt cunoscute, citarea se face potrivit art. 95 C.proc.civ., adica prin publicitate afişându-se citaţia la uşa instanţei. Citaţia se publică şi în Monitorul Oficial al României sau într-un ziar mai răspândit, în cazurile în care preşedintele judecătoriei sau completul de judecată apreciază că o asemenea măsură este necesară.
Afişarea, precum şi publicarea citaţiei în Monitorul Oficial sau într-un ziar mai răspândit se fac cu cel puţin 15 zile înainte de data fixată pentru judecată. În cazurile urgente, preşedintele judecătoriei sau completului de judecată va putea reduce acest termen la 5 zile.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
A plecat definitiv sau inca mai are un domiciliu in Bucuresti?
Dureaza destul de mult. In principiu, daca introduceti actiunea cred ca primiti termen in 2008.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2007
Gabriela Mihai, Avocat
A plecat din 2002 dar ilegal si acolo sta si azi ,intr-un oras peste doua luni in altul si in Romania are domiciliul care il avea pe buletin, adica la locuinta asta pentru care am facut partaj.
Acum stau si caut o solutie cum pot eu sa pun ipoteca ...oare mi-ar da CFsau mi-ar face intabularea chiar si mentionand ca apartamentul are o datorie (adica sulta) de 5500 RON? Oricum acum el valoreaza mult mai mult decat sulta pe care am eu sa io dau lui. Cum ma sfatuiti?multumesc mult de tot

Alte discuții în legătură

Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)
Succesiunea asi vrea sa stiu cum asi putea face succesiunea dupa moartea mamei.mai am un frate care nu stim de 10ani nimic de el,si sora care mia lasat o procura de ... (vezi toată discuția)
Citatie prin publicare in ziar robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In ... (vezi toată discuția)