avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutati-ma cu un sfat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutati-ma cu un sfat

buna seara. am si eu o intrebare si va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi:
in noiembrie anul trecut am plecat de la firma la care am lucrat nu in conditii foarte prietenoase, am primit de la ei o notificare cum ca mi s-a suspendat contractul de munca cu un articol,- chiar nu ii mai stiu numarul articolului dar este vorba despre cel cu plangerea penala- notificare stampilata de fortele de munca.
de atuncia nu am mai tinut legatura cu fostii sefi. acuma doua zile m-am dus sa imi scot cartea de munca si acolo pe carte nu era trecut nimica, inca din 2008. functionara de la ghiseu mi-a comunicat ca nu imi poate da cartea decat daca ii prezint lichidarea eu sau sefii mei. eu nu am semnat nici o lichidare si nu stiu daca sefii mi-au facut vreuna.
precizez ca la c.a.s nu s-a mai achitat inca din noiembrie nimica pe numele meu.
Va rog sa ma sfatuiti si pe mine cum imi scot si eu cartea de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 9 Septembrie 2010
Va depuneti demisia la firma -cu nr.de inregistrare-firma emite decizie de incetare si o comunica la ITM.

andymaurul
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
ar trebui sa luati legatura cu fostul angajator ca sa reglementati situatia.
andymaurul a scris:

Va depuneti demisia la firma -cu nr.de inregistrare-firma emite decizie de incetare si o comunica la ITM.

andymaurul

iti multumesc pentru sfat dar mai vreau o completare la ce ati spus dumneavoastra. daca firma nu vrea sa imi accepte demisia si sa nu imi dea nr de inregistrare.....ce fac, o trimit prin fax sau prin recomandata?
va multumesc anticipat
Demisia este un act unilateral de vointa,ea nu trebuie aprobata de nimeni.Daca refuza sa inregistreze demisia ,o trimiteti prin fax,prin posta cu confirmare de primire,dupa care informati prin memoriu ITM asupra acestui aspect.

andymaurul
andymaurul a scris:

Demisia este un act unilateral de vointa,ea nu trebuie aprobata de nimeni.Daca refuza sa inregistreze demisia ,o trimiteti prin fax,prin posta cu confirmare de primire,dupa care informati prin memoriu ITM asupra acestui aspect.

andymaurul

va multumesc frumos si sper sa fie de folos si altora acest topic

Alte discuții în legătură

Eliberare carte munca Corina_c Corina_c Buna ziua. Mi-am dat demisia de la actualul loc de munca cu mentiunea ca voi respecta perioada de preaviz de 15 zile mentionata in contract. Maine va fi ... (vezi toată discuția)
Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)
Doresc sa știu un răspuns. am lucrat la o firma unde am anunțat ... Bejan Georgeta Bejan Georgeta Doresc sa știu un răspuns. Am lucrat la o firma unde am anunțat un șef ca renunț la post din anumite motive și mi sa spus ca trebuie sa fac lichidarea ... (vezi toată discuția)