avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare cu titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare cu titlu de proprietate

Pentru vinzarea unui teren cu titlu de proprietate sint obligat legal la intabulare ca sa pot efectua tranzactia de vinzare-cumparare .
Cel mai recent răspuns: convict , utilizator 18:15, 9 Septembrie 2010
da
Numai dupa intabulare puteti vinde.
Cadastrul este operatiunea de inscriere in Registrul de Carte Funciara si este obligatorie la orice act de instrainare a unui bun imobiliar, fie casa, apartament sau teren si indiferent daca este vorba de o vanzare-cumparare, donatie, succesiune, partaj sau precontract de vanzare-cumparare. Inscrisul in Cartea Funciara (intabularea) are aceeasi functie ca si cartea de identitate pentru o persoana.
Inscrierea se face la Registrul de Carte Funciara si este foarte importanta, iar dreptul de proprietate devine opozabil fata de terti dupa ce se realizeaza intabularea. ;)
~ Conținut șters la cerere ~
Vá multumesc pentru ráspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)
Cadastrul ColbeaAlina ColbeaAlina Daca am pe contractul casei stampila tribunalului si cu inscrisul in registrul de transcriptiuni din 1992 (pe atunci nu se facea schita casei) , mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Vânzare teren Forin120197 Forin120197 Bună ziua. Părinții mei sunt in divorț și vor sa îmi vândă gradina casei la care sunt proprietari. Nu au carte funciara. Mi-o pot vinde ? Cum se ... (vezi toată discuția)