avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contract conventie civila persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contract conventie civila persoana fizica

pentru cei care sunt in consiliul de administratie pot incheia conventii civile si ce impozite se platesc?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 22:43, 8 Septembrie 2010
Conform lit.j) , alin.(2) din art.55, CF, se impune similar veniturilor din salarii:

j) indemnizatia administratorilor, precum si suma din profitul net cuvenite administratorilor societatilor comerciale potrivit actului constitutiv sau stabilite de adunarea generala a actionarilor.

CONCLUZIE:

Incheierea unei conventii civile nu inlatura impozitarea veniturilor administratorilor ca si venituri de natura salariala. Altfel spus nu se pot incheia conventii civile pentru administratorii sc, se incheie un contract de mandat de administrare ale carui venituri se impoziteaza ca si venituri de natura salariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii de plata administrator doina barbu doina barbu BUNA ZIUA. As dori sa va prezint urmatorul caz pentru care va rog sa-mi dati o rezolvare legala. O persoana ocupa functia de admnistrator la o ... (vezi toată discuția)
Impozit pe salariu la fundație tct tct Bună ziua, În cazul în care o fundație (organizație nonprofit cu activitate comercială limitată) dorește să angajeze o persoană ... (vezi toată discuția)
Venituri asimilate salariilor samybv2007 samybv2007 Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de aplicarea Legii 448/2006 republicata, referitoare la drepturile persoanelor cu handicap. Mentionez ca am grad ... (vezi toată discuția)