avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prezentarea materialului de urmarire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prezentarea materialului de urmarire

Buna,
daca imi poate spune cineva in conditiile in care unei persoane i se prezinta materialul de urmarire penala ce cereri se mai pot face, in probatoriu sau alte cereri?

Speta este: sofer prins cu alcoolemie de 0,45 la mie in aerul expirat. Datorita faptului ca nu i se poate recolta sange pentru ca sufera de o boala care il face sa isi piarda cunostinta cand i se ia sange sau i se face injectie(dovedit cu hartie de la medic), ce cerere de proba se mai poate face? Politistul trebuia sa i aduca la cunostinta sau sa il duca la medic si sa-i preleveze probe de urina sau sputa?
Dati-mi o idee, azi trebuie sa ma prezint pentru prezentarea materialului de urmarire penala.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:30, 9 Septembrie 2010
Afectiunea sau afectiunile despre care faceti vorbire au fost dovedite cu acte medicale ?
Da , am scris mai sus in paranteza.
Cred ca trebuie solicitata o expertiza medico-judiciara care in functie de afectiuni si de actele medicale prezentate sa concluzioneze asupra existentei diagnosticului despre care faceti vorbire sidaca in situatia respectiva recoltarea probelor biologice ar fi fost posibila,fara a se pune in pericol sau fara sa dauneze sanatatii subiectului,
Deasemeni trebuie solicitat de la politistii prezenti raportul efectuat cu prilejul refuzulului subiectului de a se supune recoltarii probelor biologice ,din acesta urmand a rezulta,daca s-a consemnat,motivul/motivele invocat/e de acesta sau de la SML relatii,in sensul,daca exista vreo consemnare a medicilor in acest sens

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recoltare probe biologice ContSters71247 ContSters71247 Sunt oprit in trafic si mi se cere sa ma supun recoltarii de probe biologice (suspiciune de consum de substante interzise). Accept sa ofer probe de saliva, ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice joe17 joe17 Buna seara! As dori sa va cer o opinie in legatura cu subiectul expus. In cazul unui accident rutier, unde se consemneaza refuzul din partea conducatorului ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice cosmin30 cosmin30 sunt chemat in instanta pentru fond-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(oug nr.195/2002);am fost oprit de un echipaj de politie -am suflat in ... (vezi toată discuția)