avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat bun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat bun

doresc sa construiesc impreuna cu un prieten o cabana la munte.Persoana de la care urmeaza sa cumparam terenul ne construiests si cabana.Cei 400 de mp fac parte dintr-o parcela mai mare.Propietarul doreste sa ne vanda terenul cu constructie cu tot cand cabana va fi terminata.Pentru demararea constructiei doreste o suma de bani.Pentru aceasta ne-am gandit sa mergem la un notar.Nu www.avocatnet.ro/images/smil... '
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:56, 9 Septembrie 2010
Sfatul meu este sa intocmiti actele de vanzare cumparare pe terenul respectiv, bineinteles dupa parcelare si apoi construiti in regie proprie cu cel care v-a vandut terenul. In acest mod evitati posibilele neplaceri care s-ar putea ivi si nu veti da posibilitatea vanzatorului sa se foloseasca de accesiunea imobiliara artificiala.
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
buna ziua.
nu va sfatuiesc sa procedati asa.
propietarul terenului poate dezmembra suprafata pe carre doriti dvs sa o achizitionati.
incheiati contractul de vanzare cumparare.
ulterior veti scoate autorizatia de construire si sa va apucati de edificarea constructiei.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumpărare Anca Vasilica Anca Vasilica Buna ziua! Am început o construcție împreună cu logodnicul meu la soacra mea pe pe acelasi pamant unde este si casa ei doar ca este separat nu este legat ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil fara teren PPPP PPPP Sunt chirias al unui imobil ce este construit de o societate (A) pe terenul altei societati (B ) fara un acord scris pentru utilizarea terenului intre cele ... (vezi toată discuția)
Donatie teren cu cabana edificata ulterior dar neintabulata, pretentii in partaj mimoza99 mimoza99 Buna ziua. parintii au donat fiicei un teren cu fanat si pomi fara sarcini. Pe teren exista o cabana neintabulata pe care asa au cumparat-o parintii ... (vezi toată discuția)