avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

Daca fiul meu intra in acest an in somaj(intrerupand pensia de urmas, pentru ca nu cred ca o sa-i de pensie atata timp cat nu este elev) si in toamna anului 2011 intra la facultate la zi mai poate beneficia de pensie de urmas daca a intrerupt un an? Cum sa procedeaza, la anul facem din nou dosar pentru pensia de urmas?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:33, 9 Septembrie 2010
Pana la 26 de ani , daca studieaza , va beneficia de pensia de urmas , indiferent ca frecventeaza cursurile la forma ID sau FR.
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu poate primi pensie de urmas pe perioada in care nu se mai afla in continuarea studiilor. Anul acesta faceti o cerere de suspendare a platii pensiei de urmas, in baza art. 92, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 19/2000. Cand isi va relua studiile, solicitati in scris reluarea in plata a pensiei, anexand adeverinta de la facultate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara seral octavradu octavradu as vrea si eu sa ma ajutati va rog ,daca poate o persoana de 19 ani care este elev la liceu seral si nu lucreaza sa primeasca pensie alimentara de la unul din ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas costeaa costeaa Buna ziua, Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu pensia de urmas, tatal meu a decedat in 2003 si pana acum am primit pensie de urmas, dar acum am terminat ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas - facultate particulara fr? yo_kss yo_kss ma ajuta si pe mine cineva ? vreau sa stiu daca pot beneficia legal de o pensie de urmas daca sunt inscris la o facultate particulara acreditata si sunt la FR. ... (vezi toată discuția)