avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rejudecare in urma casarii in procesul civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rejudecare in urma casarii in procesul civil

Buna ziua,

Ma numesc, Luncanu Ionel, sunt din Onesti, imputernicit prin procura de reclamantul din dosarul 211/270/2010, aflat pe rolul Judecatoriei Onesti, dosar trimis la instanta de fond spre rejudecare, si as avea cateva intrebari :
1. Singura proba ceruta de instanta superioara este refacerea experizei, considerata nula deoarece nu s-au citat toate partile, respectiv partea reclamanta, si de aceea intreb daca solicitarea facuta de avocatul paratilor, acceptata de judecator, dea relua proba cu martori, obligandu-ne sa numim alti martori, desi proba testimoniala initiala nu a fost decazuta, este temeinica sau dovedeste o alunecare a deciziei judecatorului in favoarea paratilor?
2.Daca subsemnatul este imputernicit prin procura spre al reprezenta pe reclamant in toate fazele judecatii, se poate ca reclamantul sa fie chemat la interogatoriu, trecanduse peste imputernicirea data prin aceasta procura, respectiv peste mandatat?
3.Intoducerea in concept a unor persoane care nu sunt parti cu calitate procesuala, solicitare facuta de avocatul paratilor si acceptata de judecator, lucru care a dus la intarzierea cu 9 luni a actului juridic (perioada in care am demonstrat ca procesul este pe cale gresita), situatie ulterior dovedita si acceptata de judecator, nu s-a facut radierea din concept si intreb ce se poate face in acest sens si care ar putea fi consecintele in momentul pronuntarii?

Va multumesc
Astept cu deosebit interes sfatul dumneavoastra.
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
LUNCANU IONEL, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:46, 12 Septembrie 2010
Interogatoriul este personal si persoana citata cu aceasta mentiune trebuie sa raspunda la acesta sub sanctiunea prev.de art.225 c.pr.civ.,deci persoana pe care o reprezentati prin procura trebuie sa se prezinte.
In legatura cu celelalte aspecte aratate de dvs.,trebuie cunoscut continutul dosarului pentru a vi se da raspunsuri competente si profesioniste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune rodica stan rodica stan Buna ziua, va rog mult ajutor; sunt parat intr-o cauza de succsesiune, ma judec pe C.civ. si C.pr.civ. vechi; 1 -reclamantii(doi) vor sa dovedeasca cu martori ... (vezi toată discuția)
Proba cu martori louisa louisa Buna seara, As dori sa stiu daca intr-un proces de pretentii in care se solicita recuperarea unui debit provenit dintr-o relatie de comert , noi reclamanti, ... (vezi toată discuția)
Procura speciala vanzare teren, mandatarul si-a insusit avansul Nadia35 Nadia35 Buna ziua, Am mandatat pe cineva sa obtina documentele si actele necesare vanzarii unui teren detinut in folosinta mea, printr-o procura speciala cu ... (vezi toată discuția)