avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

buna ziua.
va rog sa ma ajutati cu o parere.sunt casatorita de 6 ani, am un copil de 3 ani si divortez acum.problema mea este ca avem un apartament cumparat de parintii mei pe numele amandorura. in actele de vanzare cumparare exista o clauza in care se specifica clar ca mama mea este procurator de fonduri.
avocatii mei sustin ca-l vom imparti in mod egal, in ciuda clauzei. notarul sustine ca aceasta clauza ar trebui sa ma projeteze pe mine, se considera ca si donatie, ca-l putem actiona in justitie, fara sa facem partaj.
mi-ar fi de mare ajutor o alta parere! chiar nu exista nici o posibilitate sa trecem casa pe numele copilului (repet, este minor)?

si care ar fi cea mai buna metoda de a nu-i da sotului meu nimic, avand in vedere ca nu a contribuit financiar la achtizitionarea casei?

va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:26, 10 Septembrie 2010
nu inteleg de ce nu au cumparat parintii dvs. apartamentul numai pe numele dvs. atat vreme cat sunt trecuti ca procuratori de fonduri.Punctul meu de vedere este ca si al avocatilor dvs.
Daca ati fi aparut numai dvs. in actele casei,se socotea ca o donatie facuta de parinti dvs.
Asa....socotesc ca au facut donatia ambilor soti.
Este punctul meu de vedere
situatia este simpla:

va schimbati avocatii, pentru ca inteleg ca aveti mai multi, si in dosarul de partaj veti trece o cota de 100% si mai mult decat atat, veti introduce in acest dosar pe mama dumneavoastra in interesul dumneavoastra
va multumesc pentru raspuns.

as avea totusi inca o problema: momentan locuiesc la bunica (cu sotul si copilul, bunica are grija de copil pana vin de la serviciu), apartamentul este nelocuit de aprox 2 ani.
avand in vedere ca divortam, sotul meu vrea sa se mute in apartament.
mai avem un turism dobandit in timpul casatoriei (acetele s-au facut pe numele sotului). sotul meu sustine ca desi e bun comun, poate folosi masina doar el (fiind doar pe numele lui- nici nu stiu daca se pot exista 2 proprietari pe un talon), iar casa fiind pe numele amandorura, el poate sta linistit acolo.
doreste ca eu sa deschid eu procesul de partaj (sa nu plateasca el taxa de 3%) si doar in urma unei decizii judecatoresti pleaca din casa si imparte masina.

as vrea sa va intreb: chiar nu exista nici o varianta ca el sa nu se mute acolo? faptul ca minorul va fi in custodia mea, nu ne confera dreptul de a locui acolo (fara sot) pana ce instanta decide altceva? nu am dreptul (repet, avand si un copil mic in intretinere) sa folosesc masina cand am nevoie?

va multumesc anticipat
buna ziua.
si ce relevanta are faptul ca parintii dvs. sunt procuratori de fonduri ??
trebuia sa mentionati in contractul de vanzare-cumparare ca dansii sunt procuratori de fonduri si doresc ca doar dvs. sa fiti proprietar in acte.
in caz contrar, se considera ca dansii au donat in beneficiul amandurora , si prin urmare, imobilul are caracterul de bun comun iar nu de bun propriu .
ceea ce vi s-a donat atunci a fost suma de bani.
va recomand si eu sa mai consultati si un alt avocat.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor dari11 dari11 Buna seara! Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile? Daca se poate ,ce drepturi avem ... (vezi toată discuția)
Apartament pentru copil minor FloareaStancilor FloareaStancilor Apartament copil minor Se poate cumpăra un apartament pe numele copilului minor? Părinții își pot face buletin la acea adresă? (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar un apartament dar sotul sa nu aiba niki un drept asupra lui elaela elaela buna dimineazza!as avea o intrebare:sunt casatorita legitim si vreau sa cumpar un apartament pe numele baiatului in varsta de 4 ani si o luna.se poate?sau ... (vezi toată discuția)