avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renegociere pret apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renegociere pret apartament

In urma cu aprox un an am facut un antecontract pentru un apartament in care se specifica ca data incheierii tranzactiei sa fie pana la 1 martie 2010 urmand ca in caz contrar sa fie platite penalizari. Evident ca vanzatorul nu a aputut respecta data limita din cauza unor probleme cu actele, motive oricum independente de mine.
Acum problema cu actele s-a rezolvat insa as vrea sa renegociez pretul apartamentului din moment ce multe s-au schimbat de anul trecut. Am cateva intrebari in sensul asta.
1.Daca pe antecontract era trecuta data limita de 1 martie 2010, pot sa dau in judecata proprietarul si sa cer plata penalizarilor acum ? (dublul sumei data ca avans)
2.In cazul in care procedez ca la punctul 1, proprietarul poate vinde apartamentul altcuiva in timpul litigiului ?
3. In cazul in care vreau sa continui cu cumpararea apartamentului e nevoie de alt antecontract acum ?

Ideea e ca as vrea sa-l presez putin si sa renegociez pretul daca antecontractul ala ma pune intr-o pozitie mai avantajoasa de negociere.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:20, 9 Septembrie 2010
buna ziua.
1. da aveti aceasta posibilitate.
2.da il poate vinde, dvs aveti un drept de creanta.
3.in opinia mea da, intrucat este vorba de un alt obiect al contractului.
in cazul contractului de vanzare cumparare obiectul contractului este dublu determinat: 1-bunul; 2-pretul.
acum doriti modificarea pretului.
In antecontract este prevazuta intelegerea amiabila intre parti....dv. v-ati inteles amiabil deci nu se pune problema sa-l dati in judecata...o sa pierdeti si avansul dat si procesul....Continuati cumpararea apartamentului si negociati in continuare pretul pe cale amiabila....nu uitati sa incheiati un alt antecontract si atentie la clauze!!!
lupalb13 a scris:

In antecontract este prevazuta intelegerea amiabila intre parti....dv. v-ati inteles amiabil deci nu se pune problema sa-l dati in judecata...o sa pierdeti si avansul dat si procesul....Continuati cumpararea apartamentului si negociati in continuare pretul pe cale amiabila....nu uitati sa incheiati un alt antecontract si atentie la clauze!!!

E un antecontract facut la notar in cadrul programului prima casa, recunosc ca sunt ignorant in domeniul asta dar ce sens mai are atunci antecontractul daca oricum poate sa nu-l respecte ?
nu stiu de unde ideea asta cu partea amiabila din antecontract..."nu se pune problema sa il dati in judecta"?!
partile din acel antecontract au niste drepturi si obligatii.
daca acele obligatii nu se indeplinesc de buna-voie, atunci ele se vor executa cu ajutorul instantei de judecata.
A fost prevazuta clauza:

la pretul pietei din martie 2010 sau la paritatea leu - euro din 2010?
Daca nu, negociati si in cel mai rau cza ramane pretul de atunci (din ante-contract).

Preturile intre timp au scazut cu 30 % si .... mikcul boc scade.

Alte discuții în legătură

Pret in precontract-contract radu_l radu_l anul trecut am incheiat un precontract apartament cu un pretul dar anul acesta am posibilitatea sa renegociez pretul apartamentului la o suma mai mica, se ... (vezi toată discuția)
Nerespectare de catre dezvoltator antecontract apartament nou criena criena Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema legat de achizitionarea unui apartament nou. In februarie 2008 am incheiat un contract de vanzare-cumparare a ... (vezi toată discuția)
Ce clauze să aibă un antecontract de v-c pentru un apt. în imobil nou? fuzzydoe fuzzydoe Doresc să achiziționez un apartament într-un imobil nou prin programul \\"Prima Casă\\" și ca să evit potențiale probleme, vreau să știu la ce ar ... (vezi toată discuția)