avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pret in precontract-contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pret in precontract-contract

anul trecut am incheiat un precontract apartament cu un pretul dar anul acesta am posibilitatea sa renegociez pretul apartamentului la o suma mai mica, se poate sa inchei contractul de vanzare-cumparare cu noul pret?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 22:54, 2 August 2010
Da,mergeti la notar.
Daca si vanzatorul este de acord, puteti sa-l obtineti si gratis prin contract legalizat la notar.
Atentie insa la clauzele din precontract, de regula sunt acolo stipulari de genul "daca cumparatorul se razgandeste, pierde avansaul", sau "proprietarul returneaza avansul dublu"...
Daca nu sunt asemena clauze, puteti renegocia orice, sau va returneaza avansul (banuiesc ca ati dat un avans).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte anele17 anele17 buna ziua, am nevoie de un sfat din partea d-stre, vreau sa cumpar un apartament care e ipotecat la banca .Vanzatorul a inceput construirea unei case si a ... (vezi toată discuția)
Renegociere pret apartament mgv mgv In urma cu aprox un an am facut un antecontract pentru un apartament in care se specifica ca data incheierii tranzactiei sa fie pana la 1 martie 2010 urmand ca ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare cumparare imobil varariudenisa varariudenisa Buna ziua, as avea si eu o intrebare la dumneavoastra in legatura cu vanzarea unui apartament cu 3 camere. In luna februarie a anului curent am semnat un ... (vezi toată discuția)