avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rugaminte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rugaminte

buna ziua,
am nevoie de un sfat din partea d-stre, vreau sa cumpar un apartament care e ipotecat la banca .Vanzatorul a inceput construirea unei case si a facut un imprumut la banca punand ipoteca pe apartament.Dupa vizita mea facut la notar ptr a gasi o varianta de cumparare a acestui imobil am inteles ca prima data trebuie facut un precontract, dupa care trebuie mers la banca ptr a plati restul imprumutul vanzatorului si revenit la notar.Intrebarea mea e urmatoarea:
Dupa ce fac precontractul merg la banca platesc restul imprumutului care este 70% din valoarea apartamentului vanzatorul se razgandeste sa mai mearga inapoi la notar ptr a definitiva contractul, chiar daca in precontrac sunt stipulate clauzele cu dublu valori avansului vreau sa stiu daca legal imi pot recupera bani.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:17, 6 Februarie 2011
buna ziua,
in ituatia in care vanzatorul se razgandeste sa definitiveze contractul de vanzare cumparare il puteti actiona in intanta pentru a va recupera banii.
oricum vanzatorul trebuie sa obtina acordul bancii in vederea incheierii antecontractului, precum si a contractului de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act proprietate locuinta - precontract imposibil de respectat banicaionica banicaionica Buna ziua, in noiembrie 2012 am cumparat o casa pentru care am platit 3/4 din pretul ei cu precontract,cu plata diferentei dupa 6 luni.Problema este ca noi ... (vezi toată discuția)
Precontract ContSters94259 ContSters94259 Eu sunt vanzatorul unui imobil gajat.banca ne obliga sa facem un precontract,care va fi elaborat de juristul bancii...Doresc sa-mi dati cateva sfaturi...Eu ca ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)