buna ziua,
am nevoie de un sfat din partea d-stre, vreau sa cumpar un apartament care e ipotecat la banca .Vanzatorul a inceput construirea unei case si a facut un imprumut la banca punand ipoteca pe apartament.Dupa vizita mea facut la notar ptr a gasi o varianta de cumparare a acestui imobil am inteles ca prima data trebuie facut un precontract, dupa care trebuie mers la banca ptr a plati restul imprumutul vanzatorului si revenit la notar.Intrebarea mea e urmatoarea:
Dupa ce fac precontractul merg la banca platesc restul imprumutului care este 70% din valoarea apartamentului vanzatorul se razgandeste sa mai mearga inapoi la notar ptr a definitiva contractul, chiar daca in precontrac sunt stipulate clauzele cu dublu valori avansului vreau sa stiu daca legal imi pot recupera bani.
buna ziua,
in ituatia in care vanzatorul se razgandeste sa definitiveze contractul de vanzare cumparare il puteti actiona in intanta pentru a va recupera banii.
oricum vanzatorul trebuie sa obtina acordul bancii in vederea incheierii antecontractului, precum si a contractului de vanzare cumparare.
Precontract
ContSters94259
Eu sunt vanzatorul unui imobil gajat.banca ne obliga sa facem un precontract,care va fi elaborat de juristul bancii...Doresc sa-mi dati cateva sfaturi...Eu ca ... (vezi toată discuția)