avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren cu probleme

se poate intabula un teren intravilan,care a fost cumparat in 1992 de la urmasii proprietarului(decedat prin 1960, cica), si pe care mama nu l a mai intabulat pt ca a facut paralizie la scurt timp, iar eu doar anul acesta am aflat ca nu l a mai intabulat? terenul a fost detinut si ca gradina ajutatoare, cum se numea pe vremuri de la CAP, si dupa revolutie , in 1992 l a cumparat cu contract de vanzare cumparare? se poate invoca uzucapiunea, pt ca se pare ca acesti oameni care l au vandut, nu mai recunosc vanzarea? iar uzucapiunea poate sa coboare sub 30 de ani( din 1992 pana azi-18 ani) sau se ia in calcul si perioada dinainte de 1992 respectiv 1989? multumesc.
Cel mai recent răspuns: van_allen78 , utilizator 14:16, 10 Septembrie 2010
contractul ala de vanzare cumparare din 1992 este facut in forma autentica la notar?
nu, doar de mana , cu martori si are o stampila a primariei, ca marturie.
:) atunci nu vorbim de un contract de vanzare cumparare care este un act translativ de proprietate, ci de un antecontract de vanzare cumparare care creeaza drepturi si obligatii semnatarilor.
si atunci, terenul al cui e sau mai bine zis , faptul ca a fost detinut mereu de familia mea nu poate fi cerut prin uzucapiune??
daca vreti sa doabnditi prin uzucapiune mai aveti de asteptat pana se implineste termenul acesteia de 30 ani.

Alte discuții în legătură

Teren intravilan -mediu rural van_allen78 van_allen78 mama a cumparat teren intravilan 1235mp- in 1992.apoi a facut infarct la circa un an,in aceste conditii nu a mai intabulat terenul , desi are act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea- controversa van_allen78 van_allen78 uzucapiunea se poate invoca doar dupa 30 de ani sau si la mai putin timp?Pe de alta parte aceasta se calculeaza doar din 1990 sau se ia in calcul i perioada ... (vezi toată discuția)
Drept civil ! titlu de proprietate - am un apartament la bloc, cumparat inainte de 1989. ... aeg aeg Buna seara, Am un apartament la bloc, cumparat inainte de 1989. Cum si de unde pot obtine titlul de proprietate, va rog ? Ce acte sunt necesare ? Daca exista ... (vezi toată discuția)