avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren intravilan -mediu rural
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren intravilan -mediu rural

mama a cumparat teren intravilan 1235mp- in 1992.apoi a facut infarct la circa un an,in aceste conditii nu a mai intabulat terenul , desi are act de vanzare cumpararedin 1992, facut de mana si cu doi martori(unul e decedat in momentul de fata).Ce pot sa fac acum, ca sa pot intabula terenul, deoarece eu nu am stiut de situatia creata decat din acest an( ca nu e intabulat pe mama si a ramas inscris in CF pe bunicul celor care au vandut) trebuie sa mentionez faptul ca acel teren a fost detinut in folosinta si inainte de 1989 si pana azi de familia mea (mama).Acum, din cate am inteles, urmasii celui care e pe CF (si care i au vandut acest teren mamei mele in 1992), nu mai recunosc ca au vandut terenul.Ce pot sa fac in aceste conditii? Se poate intabula in virtutea faptului ca familia mea a detinut neintrerupt terenul din 1992 pana azi ,fara a maipune la socoteala ca l au detinut ca lot de folosinta si inainte de 1989, plus ca l a si cumparat mama in 1992, cu 50000 lei (pe atunci o suma apreciabila)....?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: van_allen78 , utilizator 14:55, 7 Septembrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
dar cati ani sunt nevoie pentru uzucapiune? de l aRevolutie sunt 21 , sau se ia in calcul si anterior lui 89, cat a fost ca lot de folosinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cu probleme van_allen78 van_allen78 se poate intabula un teren intravilan,care a fost cumparat in 1992 de la urmasii proprietarului(decedat prin 1960, cica), si pe care mama nu l a mai intabulat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea- controversa van_allen78 van_allen78 uzucapiunea se poate invoca doar dupa 30 de ani sau si la mai putin timp?Pe de alta parte aceasta se calculeaza doar din 1990 sau se ia in calcul i perioada ... (vezi toată discuția)
Solutii (pre)achizitie teren fara act proprietate enderalex enderalex buna ziua, va rog sa ma ajutati cu sfaturi sau solutii privind urmatoarea situatie. doresc sa cumpar un teren in bucuresti, cu o casa inregistrata in ... (vezi toată discuția)