Am in proprietate 3 apartamente : primul este cel in care locuiesc, cel de-al 2 lea este cumparat de la parinti cu drept de uzufruct (ei locuiesc in acest apartament in momentul de fata) iar cel de-al 3 lea este inchiriat unei firme.
Conform OUG 58/2010 pentru cea de-a 2 a proprietate se mareste impozitul cu 65% si cu 150% pt. cea de-a 3 a proprietate.
Am platit impozitele pt.cele 3 proprietati pana la 15 martie si am beneficiat de reducere. In noile conditii, ar trebui sa platesc diferentele pt.semestrul 2 pt.cele 2 proprietati suplimentare?
Eu consider ca impozitul trebuie sa fie platit de parinti pt.apartamentul in care locuiesc cu drept de uzufruct fara sa se tina cont de faptul ca este cea de-a 2 a proprietate a mea iar eu eventual sa platesc o majorare de 65% pt.cea de-a 3 a proprietate (ea trecand astfel pe locul 2).
Va rog sa ma lamuriti cum ar trebui aplicata legea in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat!
Codul fiscal la art.252 (2) prevede ca majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri, nu se aplica in cazul persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.
Impozit apartament
shumi84
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatorul caz.
Am un apartatament (al 2-lea) proprietate personala pe care l-am inchiriat unei persoane ... (vezi toată discuția)