avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de credit pentru nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de credit pentru nevoi personale

buna ziua,
am incheiat in 18.09.2006 un c. d ecredit in euro cu UNICREDIT TIRIAK BANK si in 15.02.2008 comisionul de administrare (fees conform ) s-a marit de la 0.23% la 0.5%, in conditiile in care in contract este scris ca acel comision este de 0.23%aplicat la sold.
Sigur ca este mai bine ca eu sa va tirmit tot contractul si raspunsul lor cu privire la marirea acestui comision pentur a stabili daca aceasta crestere s-a facut sau nu in temeiul legii .
multumesc,
laura miron 0723134723
Cel mai recent răspuns: laura miron , utilizator 12:16, 15 Septembrie 2010
Trebuie sa ne precizati daca comisionul de administrare priveste creditul sau contul curent.
Costurile aferente contului curent trebuie să corespundă costurilor efective ale creditorului, să se limiteze la acoperirea acestora şi să nu conducă la obţinerea de venituri suplimentare pentru acesta.
Legislatia actuala interzice expres majorarea comisioanelor, taxelor, tarifelor, spezelor bancare sau a oricăror altor costuri aferente contractului, cu excepţia costurilor impuse prin legislaţie.
citez din contract :"comision de administrare a facilitatii, (facilitate fiind suma imprumutata), la facilitatea denominata in euro, cum e si cazul meu este de 0.23% calculat la soldul lunar al facilitatii.
Banca spune ca MI-A MARIT ACEST COMISION in 21.01.2008, ca urmare a evolutiilor de pe piata financiar bancara aliniindu-si dobanzile si comisioanele portofoliului de credit la dobanzile si comisionalele standard ale bancii. Dreptul lor de a mari SI ACEST COMISION spun ca este prevazut in contract la cap. rata dobanzii si comisionale bancare, unde apar
1.rata dobanzii de 7.95%pe an
2. comisionul de acordare de 4% din val. facilitatii
3.comisionul de administrare de care va spuneam ca este 0.23%
Se mai spune ca DAE poate fi modificata pe parcursul derularii contractului in urmat. conditii:apar modificari pe piata monetara si de capital, modificari ale costurilor de refinantare, modificari ale costurilor furnizorilor de servicii.
si spun ei ca DAE cuprinde de fapt si acest comision de administrare potrivit legii 289/2004.
as putea sa va trimit contractul mai bine pentru a nu-mi fi scapat elemente esentiale care ne pot ajuta sa tragem o concluzie.
multumesc,
laura miron
va rog mult, ma puteti ajuta cu un raspuns?
multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la notificare C.Marian C.Marian 1.Va prezint un fragment din raspunsul BCR-ului la notificarea mea: \"costul total al creditului dvs. reprezinta suma dobanzilor si comisioanelor aplicabile ... (vezi toată discuția)
Comision redenumit liviklivik liviklivik care lege spune ca se pot redenumi comisionale, de ex: comisionul de risc/de monitorizare credit se redenumeste in comision de administrare credit (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)