avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune neinregistrata la Registru Comertului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune neinregistrata la Registru Comertului

Buna Ziua,
In urma cu 6 ani am facut un act de cesiune parti sociale la un SRL catre asociatul meu de atunci, actul fiind inregistrat la un notar, nu si la ORC, cel care a preluat PS recunoscandu-si calitatea de acociat unic.
Anul acesta firma a intrat in lichidare cf lg 85/2006 iar lichidatorul, firma avand niste datorii la stat.
As dori sa stiu daca actul de cesiune ma absolva de raspundere pentru activitatea ulterioara a firmei.
Cel mai recent răspuns: popescu123 , utilizator 18:03, 9 Septembrie 2010
Articoulul 138 este invocat in dosar, nu prea pricep de ce, probabil ca este un obicei acesta indiferent de cuantumul datoriilor.
Cesiunea fiind facuta acum 6 ani, chiar daca s-ar fi putut stabili o vina, dupa cum ati citat din articolul 139 se prescrie dupa 3 ani. Procesul a fost declansat de catre lichidator anul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului florentina09 florentina09 Buna ziua, In cazul in care o societate comerciala are datorii catre bugetul de stat, nu a mai avut activitate de aproape un an si urmeaza sa fie suspendata ... (vezi toată discuția)
Raspunderea organelor de conducere sannad sannad In ce conditii se poate atrage raspunderea organelor de conducere ? Ma intereseza cazurile in afara procedurii insolventei. Care este termenul de ... (vezi toată discuția)
Insolventa lilianaG lilianaG dupa terminarea procesului ce va declara starea de insolventa care este urmatorul pas ptr recuperarea creantelor daca societatea nu are bunuri proprii?? (vezi toată discuția)