avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Bilete la ordin - investire?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Bilete la ordin - investire?

Buna ziua,

Societatea unde lucrez are niste bilete la ordin cu refuz la plata de la o societate care initial a avut sediul in Brasov. Ulterior aceasta soc si-a schimbat denumirea si sediul in Pitesti. Intrebarea mea este unde investesc cu formula executorie biletele la ordin - la BV - sau la Pitesti - noul sediu al societatii?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: maxu08 , utilizator 17:06, 9 Septembrie 2010
la sediul existent in reg com la data depunerii cererii de investire.
Conform art.106 alin.(1) raportat la art.16 din Legea nr.58/1934, art.5 şi art.10 alin.(1) pct.3 C.proc.civ., cererea de investire cu formulă executorie a biletului la ordin este de competenţa judecătoriei de la locul de plată sau aceea de la sediul emitentului, având caracter de titlu executoriu potrivit legii, biletul la ordin nu trebuie învestit cu formulă executorie pentru a fi pus în executare .

desi aveti dreptate in privinta competentei teritoriale gresiti privind necesitatea investirii. Exista un recurs in interesul legii pronuntat de ICCJ care mentioneaza ca BO si CEC trebuie investite, fiind reglementate de o lege speciala si nu de prevederile CPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu titlu executoriu a biletelor la ordin florina67 florina67 1.daca societatea emitenta a biletelor la ordin are sediul in bucuresti, girantul are sediul in cluj-napoca si beneficiarul are sediul tot in cluj-napoca, ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta in cazul biletelor refuzate moldovis moldovis Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se poate recupera creanta in cazul biletelor refuzate: somatia de plata sau investirea cu formula executorie a biletelor ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin depus dupa scadenta pneuros pneuros Se poate investi cu putere executorie un bilet la ordin depus dupa scdenta cu 4 zile? (vezi toată discuția)